Κορίνθου

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η χώρα μας βρίσκεται σε έκτακτη και κρίσιμη κατάσταση. Το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει με μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Μια νέα καραντίνα με τους εργαζόμενους και τα μικρομάγαζα στο χείλος του γκρεμού.
Οι επιστήμονες, οι υγειονομικοί, τα σωματεία μας, έκρουσαν επανειλημμένα το κώδωνα του κινδύνου για έκτακτα μέτρα που όμως η κυβέρνηση αγνόησε εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, σε κλάδους όπως ο τουρισμός, επικαλούμενη την ατομική ευθύνη.
Η πανδημία αξιοποιήθηκε για να περάσουν ανήκουστα αντιλαϊκά μέτρα. Απλήρωτες υπερωρίες,10ωρα, κατάσχεση της περιούσιας των εργαζομένων, νέος συνδικαλιστικός νόμος με απαγορεύσεις σε πορείες και απεργίες.
Αυτοί που θέλουν να επιβάλλουν σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς, αυτοί που θέλουν ο λαός να πληρώσει το τίμημα της κρίσης, είναι οι ίδιοι που θέλουν να ξεμπερδεύουν με τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ!
Και φέτος το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κορινθίας και σύσσωμο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα θα τιμήσει την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου όπως της αρμόζει.
Αγωνιστικά γιατί τα συνθήματα του τότε ενώνονται με τις σύγχρονες διεκδικήσεις για τη προστασία της ζωής και της υγείας του λαού.
Αγωνιστικά γιατί στη γειτονιά μας οι επικίνδυνοι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τους λαούς.
Το λαϊκό εργατικό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί να τηρήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα υπακούοντας στην ανάγκη να προστατεύει και να προστατευτεί.
Το Πολυτεχνείο ζει!
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία ζουν, αναπνέουν και πίσω από τις μάσκες. Έχουν φωνή!

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Παράδοση εξωτερικού απινιδωτή για την ενίσχυση του Χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies