ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Το προφίλ του Μ. Αναγνωστόπουλου, του πιλότου που σκότωσε την Καρολάιν και έπαιζε θέατρο επί 37 μέρες

“Μα τι άνθρωπος είναι αυτός; Ποιος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο και να καταδικάσει στην ορφάνια το παιδί του;”. Είναι μόνο μερικά από τα δεκάδες ερωτήματα που όλα έχουν τον ίδιο παρανομαστή και που ακούς από την Πέμπτη το βράδυ που ο άντρας της Καρολάιν ομολόγησε ότι την δολοφόνησε. Όπου και να πας, στο σούπερ μάρκετ, στη λαϊκή, στο βενζινάδικο, στο περίπτερο, στις παρέες, παντού όλοι μιλάνε για το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά και όλοι αναρωτιούνται το ίδιο, “τι άνθρωπος είναι αυτός”;

Σε αυτά τα ερωτήματα δίνει απαντήσεις ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας ο οποίος μιλώντας στο dikastiko.gr, σκιαγραφεί το προφίλ του πιλότου που σκότωσε την Καρολάιν και έπαιζε θέατρο επί 37 μέρες παριστάνοντας τον χαρακαμένο σύζυγο, εκφωνόντας τον επικήδειο της 20χρονης έχοντας αγκαλιά την κόρη τους και το χειρότερο… αγκαλιάζοντας δίχως αιδώ την μάνα της γυναίκας που δολοφόνησε.

Όπως εξηγεί ο Δημήτρης Σούρας στο dikastiko.gr πρόκειται για άνθρωπο-κτηνάνθρωπο, που εμφανιζόταν με συμπεριφορά κανονική.

Ξεδιάντροπα λαλίστατος και πρόθυμος για συνεντεύξεις, δοτικός στις κάμερες και τους δημοσιογράφους, θεατρικός στον κόσμο με σκυλί, μωρό στα χέρια σε κηδεία, αγκαλιές σε συγγενείς, συνεργάσιμος και βοηθητικός με την αστυνομία αλλά, πάνω απ’ όλα, προβλέψιμος, γιατί όλα μπορούν να τροποποιηθούν όταν η μοχθηρία και η διαστροφή του μυαλού συνυπάρχουν αλλά είναι αδύνατο να αλλάξεις τις λεπτομέρειες της έκφρασης και του σώματος που έχουν αποτυπωθεί για τριάντα δύο χρόνια.

Όμως εδώ την πάτησε καθώς ο πόνος, η λύπη, η απελπισία, δε μακιγιάρονται. Αν υπάρχουν, είναι εκεί· διαφορετικά απουσιάζουν παντελώς και, αν προσπαθήσεις να τα μιμηθείς, προδίδεσαι αμέσως.

Τα συναισθήματα πηγάζουν, ρέουν, εκφράζονται, δε κατασκευάζονται και δε δημιουργούνται. Προδόθηκε, λοιπόν, γιατί μετά τον φοβερό φόνο προσπάθησε να παρουσιάσεις το τέλειο έγκλημα, αποδίδοντας ευθύνες σε ανύπαρκτα πρόσωπα και θυματοποιώντας τον εαυτό του. Γλυκά Νερά: Το προφίλ του πιλότου που σκότωσε την Καρολάιν

Προχωρώντας το σκεπτικό του ο κύριος Σούρας τονίζει “δεν τον απασχόλησε ποτέ η γυναίκα του η Καρολάιν, δεν ένιωσε τύψεις που την έστειλε στον άλλο κόσμο, δεν τον απασχόλησε καν η ορφάνια και η ψυχική υγεία του παιδιού του, κορόδοιψε ακόμη και την χαροκαμένη μάνα της Καρολάιν. Προσποιήθηκε, έπαιξε, καλύφθηκε, κορόιδεψε, δείχνοντας ότι είναι ένας αναίσχυντος υποκριτής, ένας ακόμη «ήρωας του κακού», ένα αντικοινωνικό βρωμερό ανθρωπάκι που «τίμησε» στο έπακρο τη διεστραμμένη προσωπικότητά του”.

“Πόσες φορές το έχουμε δει να βγαίνουν από τη φυλακή και να ξανασκοτώνουν;”

“Δεν υπάρχει ανάλυση γι αυτούς τους ανθρώπους, θα κάνουν το κακό γιατί είναι “κλειδωμένοι” να κάνουν το κακό. Από την μεριά της ψυχιατρικής, δεν μπορεί να θεραπευτεί γιατί δεν είναι αρρώστια. Είναι χαρακτήρας διαμορφωμένος από μικρή ηλικία. Τώρα, μιλώντας για τον σωφρονισμό στην Ελλάδα, είναι το ανέκδοτο της ημέρας. Μιλώντας τώρα γι αυτόν τον άνθρωπο, ο διαμορφωμένος μ’ αυτά τα χαρακτηριστικά άνθρωπος, είναι ο εν δυνάμει δολοφόνος. Πόσες φορές το έχουμε δει να βγαίνουν από τη φυλακή και να ξανασκοτώνουν;” προσθέτει ο ψυχίατρος για το προφίλ ανθρώπων με την ψυχοδομή του δολοφόνου της Καρολάιν.

“Μιλάμε για ανθρώπους διαμορφωμένους κι αδίστακτους”

“Δυστυχώς όταν ένας άνθρωπος φτάσει σ’ αυτό το σημείο, δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Μιλάμε για ανθρώπους διαμορφωμένους κι αδίστακτους. Δεν μιλάμε για ανθρώπους αρρώστους, που θα τους μιλήσεις, θα πάρουν τα χάπια τους και θα βγουν ξανά στην κοινωνία. Ο αντικοινωνικός ή ψυχοπαθητικός, είναι μια βαρύτατη ψυχιατρική διαταραχή που δεν ανήκει στο φάσμα των ασθενειών και δυστυχώς είναι ο εν δυνάμει δολοφόνος. Δεν υπάρχει σωφρονισμός γιατί δεν μπορεί να σωφρονιστεί είναι διαμορφωμένος έτσι. Ευτυχώς το έχει καταλάβει η κοινωνία” επισημαίνει τέλος ο Δημήτρης Σούρας.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies