Μεσσηνίας

Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας: Μαθητές του Γυμνασίου Παραλίας στην Ιταλία

Μαθητές του Γυμνασίου Παραλίας στην Ιταλία
Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2, που υλοποιείται στο Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας, με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά χτίζει την Ευρωπαϊκή Ταυτότητα», έξι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης και δύο καθηγήτριες επισκέφτηκαν την Ιταλία. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν, εκτός από την Ελλάδα, η Ιταλία, η Γερμανία και η Κύπρος.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές έμειναν στην Ταρκύνια, όπου ξεναγήθηκαν στη μεσαιωνική πόλη και στο αρχαιολογικό μουσείο από τους Ιταλούς μαθητές. Επισκέφτηκαν τη νεκρόπολη των Ετρούσκων και της αλυκές στο Λίντο της Ταρκύνιας. Επίσης, επισκέφτηκαν τη μεσαιωνική πόλη και τις εκκλησίες στην Τουσκάνια, περιηγήθηκαν στο Βιτέρμπο και θαύμασαν το Παλάτι των Παπών. Τέλος, επισκέφτηκαν τη Ρώμη, περιηγήθηκαν στο Κολοσσαίο, τον Παλατίνο λόφο και τη Ρωμαϊκή Αγορά, το Πάνθεον και τις διάσημες πλατείες της ιταλικής πρωτεύουσας: Piazza di Spagnia, Piazza Navona και τήρησαν το έθιμο ρίχνοντας ένα νόμισμα στη Fontana di Trevi, για να ξαναεπισκεφτούν τη Ρώμη.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τους Ετρούσκους, που είχαν σχέσεις με τους αρχαίους Έλληνες, να συμπληρώσουν φύλλα εργασίας για το ετρουσκικό αλφάβητο, να γνωρίσουν τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου στις αλυκές της Ταρκύνιας και να έρθουν σε επαφή με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς του Δυτικού Μεσαίωνα, της Αναγέννησης και του Μπαρόκ. Τέλος, είδαν από κοντά μνημεία του ρωμαϊκού πολιτισμού, γεύτηκαν πατροπαράδοτα φαγητά της ιταλικής κουζίνας και επικοινώνησαν με παιδιά της ηλικίας τους από άλλες χώρες, ανταλλάσσοντας απόψεις σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά.
Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν οι: Βέβε Δέσποινα (Γ2), Μαρκάκη Έλενα (Β2), Μούντανος – Ρόκας Γιώργος (Γ3), Ρηγόπουλος Γιώργος (Γ3), Σαρέλλα Νικολέττα (Β3), Σχοινάς Σπύρος (Γ4) και τους συνόδευσαν οι καθηγήτριες Κωνσταντοπούλου Καλλιρρόη, συντονίστρια του προγράμματος και Σταματοπούλου Μαρία, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας, φιλόλογοι του Γυμνασίου Παραλίας.
Ταρκύνια Βιτέρμπο Ρώμη Τουσκάνια

Σχετικές αναρτήσεις

ΟΜΑΔΕΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

admin2020

Παρουσίαση βιβλίου “Φλόγες στα κύματα” | Κατερίνα Γυφτάκη

admin2020

17ος Μαραθώνιος Μεσσήνης: ο ΣΑΜ οργάνωσε και…έτρεξε!

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies