ΜεσσηνίαςΠολιτική

Γ. Βαρουφακης -Κεντρική ομιλία του ΜέΡΑ25 στην Καλαμάτα

Στη κεντρική ομιλία του ΜέΡΑ25 -Συμμαχία για τη Ρήξη, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης κάλεσε τους πολίτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση να συστρατευτούν με τη νέα, αγωνιστική και ανυπότακτη Αριστερά της οποίας τα θεμέλια χτίζονται σε αυτές τις εκλογές.

Για τις θέσεις των μνημονιακών κομμάτων αλλά και τη θέση του ΜέΡΑ25, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστηκά: “Τα μνημονιακά κόμματα έχουν τρεις μαγικές χήνες που γεννούν χρυσά αυγά. Η πρώτη είναι ο Ηρακλής, ένας μηχανισμός απόσπασης περί των 70 δις ευρώ ιδιωτικής περιουσίας και μεταφοράς τους στα Cayman Islands, φτωχοποιόντας τους πολλούς προς όφελος των λίγων.
Η δεύτερη είναι το Χρηματιστήριο Ενέργειας το οποίο θεμελιώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο του κ. Σταθάκη, ο οποίος μας έλεγε ότι θα έχουμε να περιμένουμε μόνο φθηνό ρεύμα με την ίδρυσή του και μετά ήρθε η Μητσοτάκης ΑΕ και με την πρώτη αύξηση του ενεργειακού κόστους χρησιμοποιήθηκε αυτό το Χρηματιστήριο Ενέργειας για να λεηλατούν  δισεκατομμύρια ευρώ.
Η τρίτη μαγική χήνα είναι το Υπερταμείο το οποιο το ελέγχουν ξένοι δανειστές. Αυτό μόνο σε χώρες που βρίσκονται υπό κατοχή συμβαίνει.
Αυτές τις τρεις μαγικές χήνες, τα τρία προγράμματα των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κάνουν τα πάντα για να μην τις αγγίξουν. Το δικό μας πρόγραμμα είναι το μόνο το οποίο θέλει τα χρυσά αυγά των τριών αυτών χηνών να τα προσφέρει στον λαό της χώρας και όχι στους ολιγάρχες, τα αρπακτικά ταμεία και τις πολυεθνικές που υπηρετούν τυφλά για πάνω από μια δεκαετία όλα τα μνημονιακά κόμματα.”

Για τα χθεσινά λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη σχολίασε απλά: “Λυπάμαι. Λυπάμαι, γιατί για κάποιο καιρό συμπορευτήκαμε όμορφα σε έναν ωραίο αγώνα. Με οποιονδήποτε έχω συμπορευτεί, έστω και για μια μέρα σε έναν ωραίο αγώνα με θλίβει να βλέπω μια ηθική κατηφόρα.”

Σχετικές αναρτήσεις

Με λαμπρότητα εορταστικέ η Ζωοδόχος Πηγή στη Δ.Κ. Πεταλιδί

admin2020

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΝΗΜΗΣ

admin2020

Στην Κορώνη για τον εορτασμό της Παναγίας Ελεήστριας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies