Κορίνθου

Γ. Ψυχογιός: Παρέμβαση στη Βουλή για τα ερασιτεχνικά σωματεία και άμεση στήριξη με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο, την επιστολή όπως του κοινοποιήθηκε, του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαιρικού Σωματείου ΠΕΛΟΠΑΣ Κιάτου, στην οποία τονίζονται τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εκδώσει η Γ.Γ. Αθλητισμού και την υποχρέωση υποβολής των παικτών σε rapid test.
Το πρόβλημα έγκειται αφ’ ενός στο κόστος που θα κληθούν να επωμιστούν τα Σωματεία και αφ’ ετέρου στο ποιος θα διενεργήσει τα χιλιάδες τεστ που απαιτούνται για τους εκατοντάδες αθλητές των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Κορινθίας.
Αφού τα Σωματεία δεν μπορούν να αναλάβουν αυτό το κόστος, ενώ και πρακτικά δεν μπορούν να υπάρχουν τόσα συνεργεία έξω δύο φορές τη βδομάδα για να καλύψουν τις ανάγκες, ζητούν τα τεστ να γίνονται σταθερά στις Δημόσιες Δομές Υγείας του Νομού.
Ως εκ τούτου, ζητήσαμε άμεσες ενέργειες και ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με τις προθέσεις του Υπουργείου να μην επιβαρύνει τα Σωματεία που βρίσκονται στα όρια της λειτουργίας τους λόγω των μέτρων της πανδημίας το 2020 και 2021, με το κόστος των rapid tests.
Γιατί για μας ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι πάνω από όλα κοινωνικό δικαίωμα και η Πολιτεία έχει υποχρέωση να στηρίζει στην πράξη όλους τους συντελεστές του, τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις, όπως κάναμε σε πολλά επίπεδα ως κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στην Κορινθία

Ακολουθεί η Αναφορά αναλυτικά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: «Στήριξη των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων και διενέργεια rapid test αθλητών στις δημόσιες δομές Υγείας

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά επιστολή του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαιρικού Σωματείου ΠΕΛΟΠΑΣ Κιάτου, με την οποία τονίζουν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εκδώσει η Γ.Γ. Αθλητισμού και την υποχρέωση υποβολής των παικτών σε rapid test.
Σύμφωνα με την επιστολή, το πρόβλημα έγκειται αφ’ ενός στο κόστος που θα κληθούν να επωμιστούν τα Σωματεία και αφ’ ετέρου στο ποιος θα διενεργήσει τα χιλιάδες τεστ που απαιτούνται για τους εκατοντάδες αθλητές των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Κορινθίας.
Κατόπιν των ανωτέρω, και αφού τα Σωματεία δεν μπορούν να αναλάβουν αυτό το κόστος, ενώ και πρακτικά δεν μπορούν να υπάρχουν τόσα συνεργεία έξω δύο φορές τη βδομάδα για να καλύψουν τις ανάγκες, ζητούν τα τεστ να γίνονται σταθερά στις Δημόσιες Δομές Υγείας του Νομού.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά για τις προθέσεις του Υπουργείου, ώστε και να θωρακίσει την υγεία όλων των εμπλεκόμενων αλλά και να μην επιβαρύνει τα Σωματεία που βρίσκονται στα όρια της λειτουργίας τους λόγω των μέτρων της πανδημίας το 2020 και 2021, με το κόστος των rapid tests.

Αθήνα, 13 Αυγούστου 2021 Ο ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών Νίκο Ταχιάο

admin2020

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Προτάσεις επί του νομοσχεδίου για την Υγεία: Δημόσια, δωρεάν, με πραγματικές αυξήσεις και προσλήψεις

admin2020

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies