ΚορίνθουΠολιτική

Γ. Ψυχογιός: Στη Βουλή η επιστολή των φυτωριούχων της Κορινθίας απέναντι στην αύξηση του κόστους ελέγχου με απόφαση της κυβέρνησης

Με δεδομένο το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε με την ακρίβεια να γονατίζει την κοινωνία, έρχεται η κυβέρνηση με απόφαση της να μεταφέρει το κόστος φυτοϋγειονομικού ελέγχου (έλεγχος εξαγωγής) των φυτωριακών μονάδων από το κράτος στους ίδιους τους παραγωγούς!

 

Με Αναφορά μου στη Βουλή, φέρνουμε προς το αρμόδιο Υπουργείο επιστολή του Συλλόγου φυτωριούχων Κορινθίας, με την οποία ζητούν την άρση της απόφασης αυτής, αφού το επιπλέον κόστος θα πλήξει σημαντικά τις μικρές κυρίως φυτωριακές μονάδες και στο τέλος θα τις κλείσει, με πολύ δυσμενή αποτελέσματα για την τοπική οικονομία, την αγροτική παραγωγή αλλά και την ασφάλεια του πολλαπλασιαστικού υλικού.

 

Ακολουθεί η Αναφορά αναλυτικά:

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Για τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

Αθήνα,  06  Μαρτίου  2023

 

 

Θέμα: «Άρση της απόφασης της κυβέρνησης για μεταφορά του κόστους φυτοϋγειονομικού ελέγχου στους φυτωριούχους ζητά ο Σύλλογος Κορινθίας»

 

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά την αριθμ. πρωτ. 166 Επιστολή  του Συλλόγου Φυτωριούχων Ν. Κορινθίας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως  του κοινοποιήθηκε, και αφορά στην απόφαση της κυβέρνησης  σχετικά με το κόστος φυτοϋγειονομικού ελέγχου.

Πιο συγκεκριμένα, με την επιστολή τους ζητούν την αναστολή και αν είναι δυνατό  και την άρση  της υπ’ αρ. 5579/158054 Κοινής Υπουργικής Απόφασης που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 20 Ιουνίου του 2022 και μεταφέρει το οικονομικό βάρος φυτοϋγειονομικού ελέγχου από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο στους φυτωριούχους.

Τονίζουν επίσης πως οι φυτωριακές μονάδες έχουν ήδη αφομοιώσει το υψηλό κόστος παραγωγής και η εφαρμογή της απόφασης αυτής που θα εισαχθεί σαν πάγιο έξοδο, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο το κόστος παραγωγής οδηγώντας τις μονάδες σε οικονομικό αδιέξοδο.

 

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Συν. Η αριθμ. 166 επιστολή διαμαρτυρίας Συλλόγου Φυτωριούχων Κορινθίας

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

admin2020

Εκλογές και σύσταση σε σώμα του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σ. Π. Α. Μ. Α. Ν. Κ.

admin2020

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies