Μεσσηνίας

Δήλωση του Αλέξη Χαρίτση

Καλησπέρα, ακολουθεί δήλωση του Βουλευτή Μεσσηνίας και Τομεάρχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξη Χαρίτση, προς δημοσίευση.

8 Φλεβάρη 1944.

Μετά από υποδείξεις ντόπιων συνεργατών τους, οι ναζί κατακτητές συγκεντρώνουν εκατοντάδες κατοίκους της Καλαμάτας στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού και προχωρούν σε μια από τις μεγαλύτερες σφαγές της περιόδου της Κατοχής: 534 αγωνιστές πατριώτες πέφτουν νεκροί από τα ναζιστικά πολυβόλα.

Πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη θηριωδία των ναζί στην Ελλάδα, μετά το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων. Ένα φρικιαστικό έγκλημα που εν πολλοίς παρέμεινε στη λήθη κατά τα μεταπολεμικά χρόνια.

H σημερινή επέτειος αποτελεί ημέρα ιστορικής μνήμης και τιμής στους συμπατριώτες μας που θυσίασαν τη ζωή τους στη μάχη κατά του φασισμού. Οι θυσίες τους αποτελούν παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές. Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό που με διάφορα προσωπεία μέχρι και σήμερα προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι είναι καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη και θα είναι επίμονος και αδιάκοπος.

Το χρωστάμε στους νεκρούς μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Σχετικές αναρτήσεις

«Π. Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα στο μέγιστο βαθμό»

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies