Μεσσηνίας

Δήμος Μεσσήνης: Η ασφάλεια όλων μας, είναι προτεραιότητά μας

Αγαπητέ Δημότη,

Έχοντας ως γνώμονα την αποτροπή διάδοσης του COVID-19, και την διασφάλιση της υγείας όλων, με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, προχωρήσαμε άμεσα στη λήψη των απαραίτητων μέτρων έως τις 29 Μαρτίου, για την πρόληψη από τον ιό.

Με αίσθημα ευθύνης προβήκαμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, το οποίο επικαιροποιούμε διαρκώς, με στόχο την ασφάλεια των εργαζομένων του Δήμου μας, την προστασία και διευκόλυνση των Δημοτών/Εξυπηρετούμενων με την απρόσκοπτη και ασφαλή παροχή υπηρεσιών.

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ

• Κλείσιμο παιδικών χαρών, αθλητικών εγκαταστάσεων, γηπέδων, Μουσείου Χαρακτικής «Τάκης Κατσουλίδη».
• Αναστολή λειτουργίας Δημοτικής Φιλαρμονικής, Μαθημάτων Παραδοσιακών Χορών, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, ΚΑΠΗ, Δημοτικών Λαϊκών Αγορών.
• Γενικός καθαρισμός και Απολύμανση όλων των κλειστών δημοτικών χώρων (Δημαρχείο, ΚΕΠ, ΔΕΥΑΜ, Πολεοδομία, Κοινοτικά Ιατρεία).
 Γενικός καθαρισμός και Απολύμανση Σχολικών Μονάδων, ΚΔΑΠ, Δημοτικών Παιδικών Σταθμών & Βρεφονηπιακών Σταθμών.
• Απολύμανση σε ανοικτούς κοινόχρηστους χώρους.
• Εντατική και καθημερινή καθαριότητα, και απολύμανση σε όλους τους κλειστούς δημοτικούς χώρους (Δημαρχείο, ΚΕΠ, ΔΕΥΑΜ, Πολεοδομία, Κοινοτικά Ιατρεία).
• Λήψη πρόσθετων μέτρων ατομικής υγιεινής κατά την είσοδο στο κατάστημα (απολύμανση χεριών με αντισηπτικό).
• Έλεγχος της ροής του αριθμού των Εξυπηρετουμένων που εισέρχονται στο Δημαρχείο, ΔΕΥΑΜ, για αναγκαίες υπηρεσίες, με την καθοδήγηση Δημοτικού Αστυνομικού.
• Ανάρτηση ενημερωτικού υλικού με τις οδηγίες προστασίας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).


ΧΡΗΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

Για την ασφαλή και άμεση εξυπηρέτησή σας, αποφύγετε τις μετακινήσεις στους δημοτικούς χώρους, σας προτείνουμε εναλλακτικά, και σας επισημαίνουμε:

• Για κάθε υπηρεσία ή συναλλαγή με τον Δήμο, οι πολίτες θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου στο τηλέφωνο 27223-60100, και στο fax: 27220-22752 ή στο e-mail: messini@messini.gr Σε περίπτωση που κατά την τηλεφωνική επικοινωνία δεν καταστεί δυνατή η εξυπηρέτηση, οι πολίτες θα συνεννοούνται με τον αρμόδιο υπάλληλο για την προσέλευση στο Δημαρχείο.

• Τα Καταστήματα ΚΕΠ θα λειτουργούν κανονικά καθημερινά από τις 07:30 έως τις 15:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή. Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού και για εξαιρετικές περιπτώσεις. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 2722360200, 2722360208 και 2722360209.
• Η εξυπηρέτηση υποθέσεων ΟΓΑ γίνεται μόνο τηλεφωνικά.
• Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών, θα παραλαμβάνει ηλεκτρονικά τα αιτήματα των δημοτών στα e-mails: vkoutivas@messini.gr, emourgi@messini.gr και mkatsouli@messini.gr, στα τηλέφωνα 27223-60215, 60217 και 60219 και fax: 27223-60211 και όχι αυτοπροσώπως. Στα αιτήματα θα αναφέρονται τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο, αριθμός ταυτότητας, ταχυδρομική διεύθυνση και αναλυτικά το κάθε αίτημα. Η υπηρεσία θα απαντά ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά.
• Σύμφωνα με το άρθρο 7, ΦΕΚ 55 τεύχος Β΄ της 11-3-20, παρατείνονται για έναν μήνα, η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (ΚΕΑ) που έληξε τον Φεβρουάριο και η χορήγηση του επιδόματος στέγασης που έληξε τον Μάρτιο.
• Αναστέλλεται η υποβολή της αίτησης χορήγησης του επιδόματος γέννησης από την 1η Μαρτίου έως 30 Απριλίου του τρέχοντος έτους.
• Αναστέλλεται η λειτουργία Κέντρου Κοινότητας μέχρι τις 24 Μαρτίου
• Για την χορήγηση επιδόματος από το Χιώτειο κληροδότημα τις ημέρες του Πάσχα ισχύουν μετά από επικαιροποίηση οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν τον Δεκέμβριο. Νέες αιτήσεις θα γίνονται με ραντεβού κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλέφωνο 27223-60142.
• Δήλωση, για επιπλέον τετραγωνικά ακινήτων, θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά στην ειδική πλατφόρμα ( https://tetragonika.govapp.gr/ ). Η προθεσμία υποβολής έχει παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΣ

• Ενημερώνουμε συστηματικά για τους τρόπους πρόληψης και προστασίας των εργαζόμενων και των οικογενειών τους, σε συνεργασία με τον γιατρό Εργασίας του Δήμου.
• Ανάρτηση ενημερωτικού υλικού με τις οδηγίες προστασίας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
• Διάθεση αντισηπτικού υγρού για τακτική χρήση από όλους τους εργαζόμενους .
• Παροχή άδειας ειδικού σκοπού σε ευπαθείς ομάδες εργαζομένων, και εργαζόμενους για τη φύλαξη των παιδιών, εφαρμόζοντας την σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
• Μετακίνηση όλου του διαθέσιμου προσωπικού (ειδικότητες καθαριστριών, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι ΚΔΑΠ, υπάλληλοι ΚΕΑΔΗΜ) που προέρχεται από δομές του Δήμου των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία, στο κεντρικό κτίριο του Δημαρχείου και αξιοποίησή τους αρμοδίως.
• Παρέχουμε τη δυνατότητα για ευέλικτη μορφή εργασίας – τηλεργασίας.
• Διακόψαμε τις εσωτερικές αλλά και εξωτερικές συναντήσεις, Επιτροπές και Δημοτικά Συμβούλια, και τις αντικαταστήσαμε με τηλεφωνικές ή βιντεοδιασκέψεις.

Θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε έγκαιρα για τα προληπτικά μέτρα που θα λαμβάνουμε για την προστασία της υγείας όλων μας, ενώ παράλληλα θα καταβάλουμε πάντα κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Πιστεύω πως σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί στην ίδια πλευρά, συνειδητοποιώντας και αναλαμβάνοντας την ατομική ευθύνη που έχουμε τόσο για την προστασία του εαυτού μας όσο και των συνανθρώπων μας.
Κλείνοντας, σας προτρέπω και προσωπικά για ακόμα μια φορά, να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων, που αφορούν στην προσωπική υγιεινή, τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων και των μαζικών συναθροίσεων. Ο λόγος που έκλεισαν οι δομές και οι κοινωφελείς εγκαταστάσεις του Δήμου μας είναι για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να παραμείνουμε στο σπίτι και όλοι να αποφεύγουμε το συνωστισμό.

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Π.Κ. ΚΑΙ Κ.Π.Δ. : Οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής ∆ικονοµίας µε τον Ν 5090/2024

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το 9ο Συνέδριο Δίκαιης Μετάβασης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

«Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies