ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικά

Δίνει το επίδομα των 800 ευρώ η κυβέρνηση στους επιστήμονες. Βαριά επικοινωνιακή ήττα του πρωθυπουργού

Μετά τη γενική κατακραυγή από κόμματα και φορείς, η κυβέρνηση φέρεται να επανεξετάζει τη χορήγηση του «επιδόματος» των 600 ευρώ, μέσω ενός προγράμματος κατάρτισης επιστημόνων (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κ.ά.), συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα (Σάββατο) συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο και στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε και το συγκεκριμένο ζήτημα. Πλέον, η κυβέρνηση φέρεται να προσανατολίζει στο να ενταχθούν κι οι επιστήμονες στη λίστα για τη χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ που δίνεται λόγω της πανδημίας.

Σημειώνεται πως είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις στα κυβερνητικά σχέδια για τη χορήγηση του «επιδόματος» των 600 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δήλωσε έτοιμος να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά της υπουργικής απόφασης που εξαιρεί τους δικηγόρους από την υπαγωγή τους στο επίδομα των 800 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπραςεξέφρασε την αντίθεσή του με τα προγράμματα κατάρτισης και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παρέμβει προσωπικά και «να πάρει πίσω την ”απαράδεκτη” ρύθμιση αλλά και να εντάξει τους ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς καμία εξαίρεση στο επίδομα των 800 ευρώ».

«H κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα την απόφαση της και να εντάξει τους δικηγόρους όπως και όλους τους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, στους δικαιούχους της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ», δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας: «Τι άλλαξε και η κυβέρνηση εμπαίζει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας – και ιδιαίτερα νέους ανθρώπους; Δεν είναι ώρα για τέτοιες μεθοδεύσεις. Με τον τρόπο που θα γίνουν τα δήθεν προγράμματα κατάρτισης, κάποιοι θα ωφεληθούν εις βάρος του ελληνικού λαού».

«Η εξαίρεση αυτοαπασχολουμένων επιστημόνων ακόμη κι από αυτό το πενιχρό επίδομα των 800 ευρώ είναι τελείως άδικη κι   αδικαιολόγητη, όταν κι αυτοί πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης και τις συνολικές επιπτώσεις της πανδημίας.  Η δε παροχή voucher κατάρτισης συνιστά εμπαιγμό άνευ προηγουμένου», τόνισε από την πλευρά του το ΚΚΕ.

 

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies