Car & MotoΚορίνθου

Δείτε το αναλυτικά πρόγραμμα του Ράλι Ακρόπολις 2021

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Ράλι Ακρόπολις, που περιλαμβάνει διαδρομές τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στην Κεντρική Ελλάδα.

Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει ύστερα από 8 χρόνια ως αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA. Ο φημισμένος αγώνας θα διεξαχθεί στο διάστημα 9-12 Σεπτεμβρίου και θα έχει έδρα στη Λαμία.

Τα «θηρία» του WRC θα επισκεφτούν αρχικά την Πελοπόννησο και στη συνέχεια την Κεντρική Ελλάδα, με τη διαδρομή του αγώνα να περιλαμβάνει σχεδόν 300 αγωνιστικά χιλιόμετρα και να διατηρεί το σκληρό και απαιτητικό για αυτοκίνητα και πληρώματα χαρακτήρα του, που το έκαναν τις προηγούμενες δεκαετίες, διάσημο παγκοσμίως.

Η επίσημη -και πανηγυρική- εκκίνηση θα δοθεί κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπως προστάζει η παράδοση και αρμόζει στον αγώνα, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 17:45. Πριν από αυτό θα έχει γίνει το shakedown.

Αμέσως μετά από την εκκίνηση, που θα δοθεί κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα, για μια ειδική μήκους περίπου 1 χιλιομέτρου, η οποία θα ονομάζεται «Cosmote 5G Athens Stage», η διαδρομή θα περνά εμπρός από τη Βουλή και θα κάνει τον κύκλο της Πλατείας Συντάγματος.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εξέλιξη, αφού αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το Ράλλυ Ακρόπολις, φιλοξενεί υπερειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας.

Αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της ειδικής, τα αγωνιστικά θα εισέρχονται σε χώρο parc ferme, επίσης στην Πλατεία Συντάγματος.

Το πρωί της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου, τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν προς το Νομό Κορινθίας για τις ειδικές διαδρομές Άγιοι Θεόδωροι και Λουτράκι, με τις οποίες θα συνεχιστεί η πρώτη ημέρα του Εθνικού μας αγώνα.

2 ηειδική Άγιοι Θεόδωροι

3η ειδική Λουτράκι

5η ειδική Θήβα

6η ειδική Ελάτεια

Η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης ημέρας, μετά από τις ειδικές διαδρομές Θήβα και Ελάτεια, θα βρει τα πληρώματα στη Λαμία, η οποία θα αποτελέσει το επίκεντρο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις για ακόμη δύο ημέρες, με φημισμένες ειδικές διαδρομές όπως Παύλιανη, Βωξίτες, Ελευθεροχώρι, Πύργος και βέβαια, Ταρζάν, που θα αποτελέσει την Power Stage του Ράλλυ Ακρόπολις.

Ειδικές 1ης ημέρας στην Λαμία

Ειδικές 2ης ημέρας στην Λαμία

Το Ράλλυ Ακρόπολις περιλαμβάνει συνολικά 11 διαφορετικές ειδικές διαδρομές, γεγονός σημαντικό αφού η επανάληψη διαδρομών έχει μειωθεί στο ελάχιστο.

Το «Ράλι των θεών», όπως πολύ εύστοχα έχει χαρακτηριστεί το Ράλι Ακρόπολις, έμεινε πολύ καιρό μακριά από τη θέση που του αξίζει στο προσκήνιο των διεθνών αγώνων αυτοκινήτου και φέτος ήρθε η ώρα με την βοήθεια όλων μας να την ξαναδιεκδικήσει.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών Νίκο Ταχιάο

admin2020

LIVE Ο αγώνα καρτ ROTAX MAX CHALLENGE στην Καλαμάτα

admin2020

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Προτάσεις επί του νομοσχεδίου για την Υγεία: Δημόσια, δωρεάν, με πραγματικές αυξήσεις και προσλήψεις

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies