ΜεσσηνίαςΥγεία

«Δεν έχει γίνει ούτε μία νέα πρόσληψη ιατρού στα νοσοκομεία του νομού μας»

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ:

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της υγείας με την πανδημία του κορωνοϊού, έχει οδηγήσει σε υγειονομική κρίση. Αυτή η κρίση επιβάλλει την λήψη άμεσων μέτρων για την διασφάλιση υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας, σε ένα ΕΣΥ ισχυρό, αποκλειστικά δημοσίου χαρακτήρα, χωρίς δούρειους ίππους με μορφή ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) ή με τη μορφή ψευτοεθελοντισμού, προσβάσιμου σε όλους.

Συγκεκριμένα:

–        Να προσληφθούν άμεσα γιατροί και λοιπό προσωπικό με σύμβαση επικουρικού χαρακτήρα, για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των δομών δημόσιας υγείας.

–        Να προχωρήσουν οι μόνιμες προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

–        Να προγραμματιστούν μόνιμες προσλήψεις για όλο το προσωπικό σε βάθος τετραετίας.

–        Να ενισχυθούν οι διευθύνσεις υγείας των περιφερειών με γιατρούς Δημόσιας Υγείας – Κοινωνικής Ιατρικής, αλλά και με επόπτες δημόσιας υγείας.

–        Να διενεργηθούν μαζικά μοριακά tests στην κοινωνία, και ιδίως στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι σε ένα πιθανό νέο κύμα επιδημίας το φθινόπωρο.

–        Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της υγείας στο νομό μας αναφέρουμε:

Α. Νοσοκομείο Μεσσηνίας  (Καλαμάτας – Κυπαρισσίας):

  1. Άμεση πρόσληψη επικουρικού ιατρικού προσωπικού (ούτε ένας γιατρός στα νοσοκομεία μας από τις προσλήψεις). Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλη την 6η ΥΠε, που περιλαμβάνει Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Ιόνια νησιά και Ήπειρο, προσελήφθησαν μόνο 38 γιατροί! Πού να φτάσουν στο νομό μας!

Για το υπόλοιπο προσωπικό έχουν αναλάβει υπηρεσία περίπου 50 άτομα και στα δυο νοσοκομεία μας.

2.Ολοκλήρωση των κρίσεων για πρόσληψη γιατρών μονίμων, που βρίσκεται σε εκκρεμότητα ένα χρόνο.

Προγραμματισμός και προκήρυξη μονίμων θέσεων προσωπικού, ανάλογα με τις ανάγκες (30% κενές θέσεις βάσει οργανογράμματος).

  1. Άμεση προμήθεια ικανής ποσότητας υλικών μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων, ιδίως μασκών τύπουFFP2 –FFP3 και αντιδραστηρίων για την διενέργεια μοριακής εξέτασης για τον κορωνοϊό (PCR πραγματικού χρόνου).

Β. Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Κέντρο υγείας Καλαμάτας,ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας αγροτικού Τύπου):

Επιβάλλεται η αξιοποίηση όλων των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης με ουσιαστική ενίσχυση σε προσωπικό και υλικά μέσα ατομικής προστασίας

Επιπλέον:

1.Επιστροφή των ιατρών Παθολόγων – Γενικών Ιατρών στις θέσεις τους στα Κέντρα Υγείας από τα νοσοκομεία που μετακινήθηκαν για βοήθεια.

2.Ενίσχυση  με ιατρικό και λοιπό προσωπικό μόνιμο

  1. Άμεση πρόσληψη των τεσσάρων ιατρών μονίμων στις θέσεις που προκηρύχθηκαν πέρυσι (Κέντρο Υγείας Καλαμάτας).

Γ. Οδοντιατρικός κλάδος:

  1. Επιβάλλεται η άμεση πρόσβαση σε μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκες,στολές αδιάβροχες, προσωπίδες κ.α.)
  2. Δημιουργία μηχανισμού διανομής υλικών ατομικής προστασίας ή τουλάχιστον εξασφάλιση – δέσμευση αποθεμάτων και για τους ιδιώτες.

Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει πλήρως τους εργαζομένους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με αύξηση των μισθών τους με ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και πληρωμή όλων των δεδουλευμένων υπερωριών – εφημεριών.

ΑΥΤΟ  ΘΑ  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΗΝΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ!

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μπούκα Μεσσήνης στις τοπ 10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

admin2020

«Συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας»

admin2020

ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΠΗΓΕΣ ΜΠΑΡΚΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies