ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠολιτική

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Με το ΚΚΕ στις εκλογές για να γράψουμε το σενάριο των δικών μας αναγκών

«Με το ΚΚΕ στις εκλογές, βάζουμε εμπόδια στα αντιλαϊκά σενάρια της επόμενης μέρας και αρχίζουμε να υλοποιούμε το δικό μας σενάριο με εμάς τους ίδιους πρωταγωνιστές» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη μεγάλη συγκέντρωση στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Λιπάσματα Δραπετσώνας που κατακλύστηκαν για δεύτερη μέρα με χιλιάδες εργαζόμενους και νέους.

Το ΚΚΕ είναι η ψυχή των μεγάλων αγώνων σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογραμμίζοντας πως «με το ΚΚΕ λοιπόν! Για να κερδίζουμε ανάσες ανακούφισης και κυρίως να ανοίξουμε το δρόμο, αλλάζοντας πολιτικούς συσχετισμούς! Για να μπει ένα τέλος σε αυτό τον αδιέξοδο δρόμο».

Οπως είπε «η ελπίδα να μη ζει ο εργάτης σαν σκλάβος, δυναμώνει!» και πως ειναι «καλά μαντάτα για την εργατική τάξη» οι αγώνες των εργαζομένων στην COSCO, στην e-food, των οικοδόμων, των εργατών στη ΛΑΡΚΟ, στα Πετρέλαια και στα Λιπάσματα Καβάλας και αλλού. Πρόσθεσε πως «ό,τι θετικό λοιπόν, μπορεί να προκύψει για τους εργαζόμενους, το λαό, αυτό θα γίνει μέσα από την οργανωμένη δράση τους για τα δικαιώματά τους και όχι μένοντας στην αναμονή για έναν νέο “σωτήρα”, μια δήθεν νέα κυβέρνηση, όπως κι αν αυτή ονομάζεται».

Αναφερόμενος στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας τόνισε ότι «θα ήθελα να χαιρετήσουμε όλοι μαζί τη μεγάλη νίκη των εργαζόμενων στην Εύβοια. Απόψε βγήκαν τα αποτελέσματα και στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, για πρώτη φορά το ΠΑΜΕ, οι δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ, είναι πρώτη δύναμη».

Επίσης, αναφερόμενος στην αντιδραστική απόφαση του Αμερικανικού Ανώτατου Δικαστηρίου που ανοίγει δρόμο για την απαγόρευση των αμβλώσεων έκανε λόγο για «επιστροφή στο μεσαίωνα ξανά με την απαγόρευση τώρα της άμβλωσης όπως αποφάσισαν στις ΗΠΑ».

Τον Δημήτρη Κουτσούμπα χαιρέτησε η Μάγδα Φύσσα και είχαν σύντομη συνομιλία.

Τον υποδέχτηκαν κομμουνιστές συνδικαλιστές που πρωτοστάτησαν στην ανάπτυξη μεγάλων αγώνων που έγιναν σημείο αναφοράς για όλη την εργατική τάξη όπως η COSCO και ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.

Επίσης μετά την ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε συνάντηση με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Σχετικές αναρτήσεις

Την Μεσσήνη θα επισκεφτεί ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies