ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ H αναγκαιότητα του μαζικού εμβολιασμού να μην αποκρύψει την ανάγκη άμεσης θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας

Στο θέμα των εμβολιασμών που ξεκινούν από σήμερα, αναφέρθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1 το πρωί της Κυριακής 27 Δεκέμβρη.

Ακολουθεί το κείμενο:

«Ο εμβολιασμός σας έχει ανακοινωθεί την Τετάρτη κ. Κουτσούμπα;

-Ναι, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου.

Είσαστε αποφασισμένος;

-Ναι, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα αυτό και με το προσωπικό παράδειγμα για την αναγκαιότητα μαζικού εμβολιασμού όλων. Ότι είναι αναγκαίο αυτό να γίνει από όλο τον πληθυσμό, χωρίς όμως να αποτελέσει ή να αποκρύψει ή να γίνει το άλλοθι για την αναγκαιότητα της θωράκισης, που υπάρχει αυτή τη στιγμή, σήμερα, τώρα που μιλάμε, του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των αναγκαίων μέτρων προστασίας που είναι στην ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους να τα πάρει, αφού ο εμβολιασμός θα είναι μακρόχρονη σχετικά -έτσι κι αλλιώς- διαδικασία. Αλλιώς, χωρίς αυτά τα κατάλληλα μέτρα και η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται και η σωστή προετοιμασία για το μαζικό εμβολιασμό του κόσμου υπονομεύεται. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να στείλουμε και βεβαίως θα δώσουμε το “παρών”.

Το εμβόλιο είναι η ελπίδα κ. Κουτσούμπα, από κει και πέρα είναι ένας μαραθώνιος όμως που ακόμα είναι μπροστά μας, πολύ σωστά το λέτε. Και σε όλες τις συνδέσεις που κάνουμε οι περισσότεροι γιατροί, νοσηλευτές μας επισημαίνουν πάντα το γεγονός ότι, ναι βεβαίως ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος, αλλά και από την άλλη εδώ το προσωπικό χρειάζεται στήριξη. Και είδαμε τη μάχη που έδωσαν οι υγειονομικοί, τους έχουμε χαρακτηρίσει ήρωες και πρέπει και να τους τιμήσουμε.

 

-Τεράστια μάχη και ό,τι γίνεται κατορθωτό να γίνει, γίνεται με το προσωπικό παράδειγμα, τον προσωπικό τους αγώνα και στη δουλειά τους, μέσα στα νοσοκομεία και έξω στους δρόμους, έξω από τα υπουργεία με τις κινητοποιήσεις τους, τις διεκδικήσεις τους, που βοηθάνε να πιέζονται και τα υπουργεία και οι κυβερνήσεις να κάνουν κάτι καλύτερο για το λαό.

Ξέρετε ότι εδώ ανοίγει πολύ μεγάλη κουβέντα στον καιρό της πανδημίας, πώς μπορούν να συνδυαστούν οι διεκδικήσεις, οι πορείες, οι συναθροίσεις και όλα αυτά.

 

-Με τα μέτρα προστασίας που παίρνουν. Είναι υπεύθυνοι οι γιατροί, γι’ αυτό άλλωστε τους λέμε και ήρωες. Φοράνε και τη μάσκα, έχουν τα αντισηπτικά, έχουν τις αποστάσεις τους, πολύ περισσότερες αποστάσεις κρατάνε στις κινητοποιήσεις τους, απ’ ό,τι βλέπουμε, παρά όταν συνωστίζονται μέσα στο χειρουργείο, μέσα στο ιατρείο, στη ΜΕΘ, κλπ. Αυτό είναι κατανοητό.

 

Έχει γίνει πλέον πάρα πολύ κατανοητό ότι το ΕΣΥ ήρθε πλέον η στιγμή που χρειάζεται στήριξη, ότι τα προηγούμενα χρόνια και μέσα στην κρίση, στα μνημόνια και όλα αυτά, δέχθηκε ένα πάρα πολύ γερό πλήγμα και στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες του εξωτερικού. Αυτό πλέον έγινε σαφές το πόσο σημαντικό είναι να στηριχθεί και δεν νομίζω κανείς να έχει αντίρρηση σε αυτό. Από την άλλη και εσείς με τις όποιες ενστάσεις εκφράζετε, κάποιες φορές θεωρείτε ότι είναι πολύ σημαντικό να δοθεί αυτό το μήνυμα του εμβολιασμού και γι’ αυτό μπαίνετε και εσείς από τους πρώτους.

-Σε αυτό το ζήτημα του εμβολιασμού είναι ξεκάθαρο το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε, αλλά ταυτόχρονα επιμένουμε σε αυτό, το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένες δέσμες προτάσεων που τις έχει καταθέσει στη Βουλή, στην κυβέρνηση. Συμφωνεί με τα αιτήματα των γιατρών, των υπολοίπων υγειονομικών και πρέπει αυτά να ληφθούν υπόψη πάρα πολύ σοβαρά και να υλοποιηθούν άμεσα».

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies