Μεσσηνίας

«Δημιουργία δημοτικών υπνωτηρίων στην Καλαμάτα»

Πρώτη επιδίωξη της Κοινότητας Καλαμάτας είναι μέσα από διαδικασίες συναίνεσης και σύνθεσης να γίνεται η προώθηση και η λύση των τοπικών θεμάτων. Η μέριμνά μας και ο ρόλος μας είναι οι προτάσεις και οι πρωτοβουλίες μας να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όλων μας. Αυτό είναι το πλαίσιο της καθημερινής μας συνεργασίας με τη Δημοτική αρχή για το αποτέλεσμα που θα βρίσκεται κοντά στο δημότη και αυτό επιδιώκουμε και με όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Διεκδικούμε για την πόλη μας, για την Κοινότητα μας και με πρώτη έννοια και ενδιαφέρον την αλληλεγγύη για τον συμπολίτη μας.
Από τη φύση του θέματος η είδηση δεν προσφέρεται για αισθήματα χαράς, θεωρούμε όμως, υποχρέωση μας να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για την απόφαση της Δημοτικής αρχής για την ίδρυση και λειτουργία δημοτικών υπνωτηρίων.
Το Συμβούλιο Κοινότητας Καλαμάτας με την 24/2020(30/6/2020) ομόφωνη απόφαση του «είχε προτείνει τη δημιουργία Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Αστέγων στην Καλαμάτα, προτείνοντας παράλληλα ως χώρο εγκατάστασης και λειτουργίας αυτού τα κτήρια του Διοκλή όπισθεν του ιερού ναού της Αγίας Τριάδος.»

Η σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας (https://kalamata.gr/el/enimerosi/news/19822-dimotika-ypnotiria-dimiourgei-o-dimos-kalamatas) ενισχύει την κοινωνική συνοχή, την πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και παραβατικότητας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Ευχή μας και προσδοκία μας είναι οι άνθρωποι οι οποίοι θα ενταχθούν στη νέα αυτή κοινωνική δομή του Δήμου μας, με την κατάλληλη υποστήριξη και τη βοήθεια ειδικών προγραμμάτων, να ισορροπήσουν, ψυχολογικά, σωματικά και κοινωνικά, ώστε να «επιστρέψουν» στην κοινωνία.

Παναγιώτης Ι. Λύρας
Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Καλαμάτας

Σχετικές αναρτήσεις

Δέσποινα Μπογδάνη- Σουγιούλ… γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των βιβλίων… μέσα από μια συνάντηση γεμάτη μουσική και λέξεις!!!!!

admin2020

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

admin2020

2ης Ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies