ΑργολίδοςΑρκαδίαςΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίας

«Δημοσιοποίηση συνεδριάσεων και πρακτικών οικονομικής επιτροπής»

Προς: τον Πρόεδρο ΠεΣυΠ
Περιφερειάρχη,
Επικεφαλής Παρατάξεων του ΠεΣυΠ

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είναι γνωστό ότι η οικονομική επιτροπή μετά τις γνωστές αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, έχει γίνει πλέον υπερόργανο το οποίο συζητά και αποφασίζει πάρα πολλά και σοβαρά ζητήματα πολλά απ’ τα οποία ήταν πριν στην αρμοδιότητα του ΠεΣυΠ.
Πέραν της αντιδημοκρατικότητας όλων αυτών των ρυθμίσεων τις οποίες έχει με αποφάσεις του καταγγείλει το ΠεΣυΠ, οι εξελίξεις αυτές έχουν ως συνέπειες α) η πλειοψηφία των μελών του ΠεΣυΠ να αγνοεί πολλά και σημαντικά θέματα τα οποία αποφασίζονται, β) οι πολίτες επίσης να μη γνωρίζουν τι έχει συζητηθεί, παρά μόνο τις αποφάσεις.
Συνεπώς επιβάλλεται στα πλαίσια της διαφάνειας και της δυνατότητας για άπλετη ενημέρωση όλων να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, ώστε να γνωρίζουν και οι συνάδελφοι και οι πολίτες της Πελοποννήσου τι ακριβώς συζητείται και τι υποστηρίζει η κάθε μια και ο καθένας συνάδελφος μέλος ή παρατηρητής της οικονομικής επιτροπής.
Για όλους αυτούς τους λόγους προτείνουμε:
Α. Να βιντεοσκοπούνται οι συνεδριάσεις ώστε να μπορεί να τις παρακολουθεί ή την ώρα της συνεδρίασης ή και μετά ο κάθε συνάδελφος – συναδέλφισσα και ο κάθε πολίτης και φυσικά και οι δημοσιογράφοι.
Β. Να αποστέλλονται μαζί με την ημερήσια διάταξη στους συναδέλφους – μέλη του ΠεΣυΠ και στους δημοσιογράφους και οι εισηγήσεις των θεμάτων.
Κύριε Περιφερειάρχη, θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα διότι είναι θέμα διαφάνειας και δημοκρατίας. Αν δεν συμφωνείται καλούμε τους συναδέλφους του ΠεΣυΠ να συνυπογράψουν το αίτημά μας ώστε να συζητηθεί στην πρώτη συνεδρίαση του ΠεΣυΠ και να ληφθεί απόφαση.

Σχετικές αναρτήσεις

H Αναπαράσταση Δίκης και Απαγχονισμού της γριάς-Συκούς

admin2020

Χαμός σήμερα το μεσημέρι Καθαροδευτέρας στην Μπούκα !

admin2020

Το βράδυ της Κυριακής η Μεσσήνη φλεγόταν στον «χορό» των 9 φωτiών & στο γλέντι , στο χορό & στην διασκέδαση

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies