Μεσσηνίας

Δημοτικά Υπνωτήρια δημιουργεί ο Δήμος Καλαμάτας

Τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Υπνωτηρίου προχωράει ο Δήμος Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος έχει επανειλημμένα τονίσει ότι στόχος είναι η ενίσχυση των δημοτικών κοινωνικών δομών και στο πλαίσιο αυτό έχουν δοθεί οδηγίες προκειμένου σε σύντομο χρόνο να ενεργοποιηθεί η εν λόγω δομή φιλοξενίας αστέγων, η οποία θα υπάγεται στη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου.

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Υπνωτήριο θα αποτελέσει μία δομή με χαρακτηριστικά μεταβατικής – προσωρινής φιλοξενίας και σε καμία περίπτωση δεν θα έχει σταθερό και μόνιμο χαρακτήρα.

Τα Δημοτικά Υπνωτήρια θα απευθύνονται σε άτομα που στεγάζονται – κοιμούνται σε δημόσιους ή εξωτερικούς χώρους και οι οποίοι δεν έχουν άλλο υποστηρικτικό πλαίσιο να απευθυνθούν προκειμένου να εξασφαλίσουν την άμεση βραχυπρόθεσμη στέγασή τους.

Τονίζεται ότι τα Δημοτικά Υπνωτήρια θα λειτουργούν με συγκεκριμένο κανονισμό και μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν επιλεγεί προκειμένου να φιλοξενήσουν τη συγκεκριμένη δημοτική κοινωνική δομή δύο κτήρια των 50 τ.μ. το καθένα, ιδιοκτησίας του Δήμου που είχαν παραχωρηθεί στο ΔΙΟΚΛΗ στο Δυτικό Κέντρο, στην περιοχή της Αγ. Τριάδας.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη δυνατότητα τα Δημοτικά Υπνωτήρια να καλύπτουν προσωρινή νυχτερινή φιλοξενία έως και δεκαέξι (16) συμπολιτών μας, οκτώ (8) άτομα στο κάθε κτήριο.

Σχετικές αναρτήσεις

Χαμός σήμερα το μεσημέρι Καθαροδευτέρας στην Μπούκα !

admin2020

Το βράδυ της Κυριακής η Μεσσήνη φλεγόταν στον «χορό» των 9 φωτiών & στο γλέντι , στο χορό & στην διασκέδαση

admin2020

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν κατασκευή χαρταετού & Παραδοσιακοί χοροί

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies