ΔιεθνήΕιδησούλες

Διατάχθηκε ο εντοπισμός των δικαστών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν

Άμεση ήταν η απάντηση της Ρωσίας στην έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ  Πούτιν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, νωρίτερα την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής Αλεξαντερ Μπαστρικιν διέταξε έρευνα για «την παράνομη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για Ρώσους υπηκόους από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», σημειώνει το Tass.

«Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής έδωσε εντολή στο κεντρικό γραφείο της υπηρεσίας να διεξάγει μια διαδικαστική αξιολόγηση σε σχέση με την παράνομη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για Ρώσους υπηκόους από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι ως μέρος της έρευνας, η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή θα εντοπίσει τους συγκεκριμένους δικαστές του Δικαστηρίου «που πήραν αυτές τις προφανώς παράνομες αποφάσεις».

 

Νωρίτερα το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν στην Ουκρανία, με την Ρωσία να τοποθετείται με ένα πρώτο σχόλιο της, μέσω της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Maria Zakharova χαρακτηρίζοντας το ως «άκυρο και άνευ περιεχομένου».

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες για διάπραξη «φρικαλεοτήτων» κατά τη διάρκεια της εισβολής της στη γείτονά της.

Το ΔΠΔ εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν ως υπόπτου για παράνομη απέλαση παιδιών και παράνομη μεταφορά ανθρώπων από το έδαφος της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Reuters ανέφερε ότι το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει εντάλματα, τα πρώτα στο πλαίσιο της έρευνάς του για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ξεχωριστά, το δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα για τη Maria Alekseyeva Lvova-Belova, Επίτροπο της Ρωσίας για τα Δικαιώματα των Παιδιών, με τις ίδιες κατηγορίες.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies