ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΚΗ Δ. ΛΙΓΝΑΔΗ Κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας που καταγγέλλει βιασμό

Την κατάθεση του πρώτου άνδρα που κατήγγειλε στις εισαγγελικές αρχές τον Δημήτρη Λιγνάδη για ποινικά ενεργή πράξη βιασμού, άκουσαν δικαστές και ένορκοι του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο 27χρονος, αιγυπτιακής καταγωγής, που ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα καταγγέλλει ότι το 2011 και ενώ ήταν 16 ετών υπέστη βιασμό από τον Δ. Λιγνάδη, τον οποίο ο ίδιος είχε προσεγγίσει με στόχο να τον βοηθήσει να ασχοληθεί με τον χώρο της Τέχνης.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, μόνιμο κάτοικο εξωτερικού, που ταξίδεψε στην Ελλάδα για να καταθέσει στη δίκη του ηθοποιού, αποφάσισε να μηνύσει τον κατηγορούμενο όταν, πέρυσι, είδε την πρώτη συνέντευξη- καταγγελία άνδρα σε βάρος του τότε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου για σεξουαλική βία που αφορούσε το έτος 1995.

«Έδειξα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το θέμα και κατάλαβα ότι ο κατηγορούμενος είχε μια δράση από παλιά. Και ένιωσα ότι πρέπει να κάνω μια μήνυση γιατί πέρασα κι εγώ τα ίδια. Έψαξα να βρω δικηγόρο για να με βοηθήσει», είπε ο 27χρονος, ο οποίος λίγο αργότερα ανέφερε πως το 2011 «δεν είχα τα κότσια να κάνω μήνυση. Οι γονείς μου ήταν μετανάστες, πρώτα θα σκότωναν εμένα και μετά τον ίδιο τον κατηγορούμενο».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, κατά την επανέναρξη της δίκης, ο Δ. Λιγνάδης, αφού άκουσε το κατηγορητήριο που του απαγγέλθηκε, δήλωσε αθώος. Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies