Λακωνίας

Δωρεάν Μαστογραφίες και τέστ ΠΑΠ στο Δήμο Ευρώτα από την Κινητή Μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας

Συνεχίζεται ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και καρκίνου του μαστού στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας
Μετά το Δήμο Σπάρτης, η κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας βρίσκεται από τις 2 Δεκεμβρίου στο Δήμο Ευρώτα, έμπροσθεν του Δημοτικού Σταδίου Σκάλας και οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2735029037-039 ,2731363227-220 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους. Οι εξετάσεις είναι ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ, ΑΝΩΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ

Στην έναρξη του προγράμματος στο Δήμο Ευρώτα παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αρμόδιος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς , ο Δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος και ο Διοικητικός Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας Αναστάσιος Μυρίλλας, οι οποίοι και απηύθυναν κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες του Δήμου Ευρώτα, να πραγματοποιήσουν τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο, αφού η πρόληψη σώζει ζωές και μπορεί ακόμα και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ο έγκαιρος εντοπισμός του να είναι κρίσιμος και να δώσει τη δυνατότητα στη γυναίκα να το ξεπεράσει και να έχει μία καλή ζωή.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και είναι σε συνεργασία με τον Δήμο Ευρώτα, τη Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης καθώς και τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας.

Στόχος τού προγράμματος είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 70 ετών με τεστ Παπανικολάου, και των γυναικών από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στον προηγούμενο κύκλο εξετάσεων του συγκεκριμένου προγράμματος αφού στη Λακωνία είχε υλοποιηθεί αντίστοιχο πρόγραμμα και πριν δύο περίπου χρόνια.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έχει δώσει και λόγω της πανδημίας αλλά και γενικότερα, μεγάλη βαρύτητα σε θέματα πρόληψης και στηρίζει με κάθε τρόπο προληπτικές δράσεις.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και όλοι μας οφείλουμε να μην παραμελούμε τις προληπτικές μας εξετάσεις.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

βίντεο Στερέωση βραχωδών πρανών στο Κάστρο Μονεμβασιάς

admin2020

Παρουσία του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού η εκδήλωση της Ελβετικής Πρεσβείας για τον σιδηρόδρομο της Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies