Μεσσηνίας

Δωρεά ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή για τις ανάγκες του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Μεσσήνης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι την Δευτέρα 23-01-2023 ολοκληρώθηκε η διαδικασία δωρεάς ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή για τις ανάγκες του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Μεσσήνης από την εταιρεία PanProd – Παντελόπουλος ΑΕ. Η εν λόγω εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Καλαμάτα με αντικείμενο την τυποποίηση και εξαγωγή αγροτικών προϊόντων, είχε εκφράσει την επιθυμία να προβεί στην δωρεά του απινιδωτή, η οποία και έγινε ασμένως δεκτή από την Εφορεία ύστερα και από την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Ο απινιδωτής παρεδόθη στην Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κ. Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας κ. Νικόλαο Παντελόπουλο και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης, ο οποίος δέχεται καθημερινά πλήθος επισκεπτών. Επισημαίνεται ότι τον Νοέμβριο του 2022, σε συνεργασία με το European Resuscitation Council/Basic Life Support Provider Course και με την χρηματοδότηση του ΥΠΠΟΑ, ολοκληρώθηκε κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των υπαλλήλων με ειδικότητα Φύλαξης-Πληροφόρησης και Διοικητικής Υποστήριξης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας στην εκμάθηση της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED) για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας ευχαριστεί θερμά και από αυτήν τη θέση την εταιρεία PanProd – Παντελόπουλος ΑΕ για την εν λόγω δωρεά, η οποία ενδέχεται να αποδειχθεί σωτήρια σε περίπτωση ανάγκης για την παροχή Α΄ Βοηθειών στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου.

Σχετικές αναρτήσεις

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κυπαρισσία

admin2020

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Άμεση κινητοποίηση της Π.Ε. Μεσσηνίας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies