ΑθλητισμόςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΣΑΜΠΛ Παγκόσμιο χρυσό μετάλλιο μετά από 20 χρόνια

Με μία τεράστια επιτυχία, ανάλογη της οποίας δεν είχε υπάρξει για την ελληνική ρυθμική γυμναστική εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, έπεσε η αυλαία του παγκοσμίου κυπέλλου της Σόφιας, όπου η Εθνική Ελλάδας ανσάμπλ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες!

Η ελληνική ομάδα (Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Μαριέτα Τοπολλάι) θριάμβευσε στον τελικό του αγωνίσματος με 24,100 βαθμούς και αναρριχήθηκε στην κορυφή του κόσμου, φτάνοντας σ’ ένα κατόρθωμα που παρέμενε απλησίαστο έπειτα από το 2003 και το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νέας Ορλεάνης.

Λίγο νωρίτερα, στον αντίστοιχο τελικό των 5 στεφανιών και με την Ανδρονίκη Αγάθου αντί της Καλομοίρας Καρόκη στο ταπί, η Εθνική ομάδα είχε αγγίξει και πάλι μια θέση στο βάθρο, καταλαμβάνοντας την 4η θέση.

Συγχαρητήρια στην Εθνική

Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Κωνσταντίνος Πανταζής, επισήμανε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες, προπονήτριες σε όλο το ιατρικό επιτελείο και φυσικά στην Τεχνική Επιτροπή για όλη αυτή την προσπάθεια. Η νέα διοίκηση έχει πάρει την απόφαση να αλλάξει πάρα πολλά ζητήματα και το έχουμε αποδείξει σε μικρό χρονικό διάστημα ενός χρόνου.

Ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα ανσάμπλ, που με το εξαιρετικό της πρόγραμμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σόφιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες, επιτυγχάνοντας μια σπουδαία διάκριση για την ελληνική ρυθμική γυμναστική.

Αυτό μάλιστα ήταν το δεύτερο μετάλλιο στη διοργάνωση, έπειτα από το αργυρό που κατέκτησε στο σύνθετο αγώνα.

Συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες της Εθνικής ανσάμπλ (Ανδρονίκη Αγάθου, Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Μαριέτα Τοπολλάι) και στην προπονήτρια τους Μαρίνα Φατέεβα. Καλή συνέχεια με υγεία και δύναμη!»

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

admin2020

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ – 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

admin2020

Προκριματικός Αγώνας Τραμπολίνο 2024 ΑΘΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies