ΚορίνθουΠολιτική

Εισήγηση Χρίστου Δήμα για τον κρατικό Προϋπολογισμό του 2021.

Την εισήγησή του για την ψήφιση του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2021 πραγματοποίησε χθες το βράδυ, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην δύσκολη συγκυρία που κατατίθεται ο Προϋπολογισμός, λόγω των επιπτώσεων της Πανδημίας και στο έργο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, που παρά την κρίση του Covid19, υλοποιήθηκε με το παραπάνω το πλάνο για την ενίσχυση της έρευνας και την καινοτομίας. Κλείνοντας, ο κ. Δήμας αφού προέβη σε μια επισκόπηση για τα πεπραγμένα του Υπουργείου Ανάπτυξης και τους επόμενους στόχους, τόνισε πως το 2021 αναμένεται να είναι «μία χρονιά ελπίδας για ισχυρή ανάκαμψη και σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα.»

Ακολουθεί απόσπασμα από την εισήγηση του κ. Δήμα :

«Η ψήφιση του Προϋπολογισμού του κράτους για το 2021 έρχεται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας, την εθνική οικονομία και την καθημερινότητα όλων μας, εξαιτίας των επιπτώσεων της Πανδημίας. Το 2021 είναι μία χρονιά ελπίδας για ισχυρή ανάκαμψη και σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα.
Στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων καταφέραμε παρά την κρίση του Covid19 να υλοποιήσουμε με το παραπάνω το πρόγραμμα μας για την έρευνα και την καινοτομία. Διαμορφώνουμε μια νέα στρατηγική που βασίζεται σε 3 κύριους άξονες με στόχο να αποτρέψουμε την φυγή των «μυαλών» μας στο εξωτερικό και να κρατήσουμε το επιστημονικό δυναμικό της χώρας στην Ελλάδα.

Αποτελεσματικότερη σύνδεση της έρευνας με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.
Προώθηση κίνητρων στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να αυξήσουμε τις δαπάνες σε έρευνα & ανάπτυξη (R&D)
Οργάνωση του κατακερματισμένου οικοσυστήματος καινοτομίας.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση:
τα φορολογικά κίνητρα που αφορούν την αύξηση του ποσοστού των υπερεκπτώσεων δαπανών Ε&Α που είναι σε ισχύ από 01.09.2020. Από το 130% ανεβάσαμε το ποσοστό στο 200%
την δημιουργία του ElevateGreece
την θέσπιση φορολογικών κινήτρων για επενδυτικούς αγγέλους
την δρομολόγηση Πολιτείας Καινοτομίας στην Αττική και του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς στην Θεσσαλονίκη – ThessIntec
τις δράσεις ΕΣΠΑ όπως το Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ, Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας, Κέντρα Ικανοτήτων.
Παράλληλα συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση της βασικής έρευνας, την περεταίρω αύξηση των δαπανών Ε&Α από τον ιδιωτικό τομέα, βελτιώνοντας και επισπεύδοντας ταυτόχρονα τις διαδικασίες πιστοποίησης δαπανών Ε&Α και την προώθηση ουσιαστικών εργαλείων που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα του εγχωρίου οικοσυστήματος καινοτομίας.

*(BINTEO της ομιλίας)

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ: Παροχή συμβουλευτικής καθοδήγησης με την εταιρεία PlanAhead

admin2020

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies