ΜεσσηνίαςΠολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Η ώρα της κάλπης

Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Οι ψηφοφόροι μπορούν να προσέλθουν στα 840 εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα και δεν αποκλείεται να δοθεί μικρής διάρκειας παράταση με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στο Ηράκλειο της Κρήτης , ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Μεταμόρφωση, ο Γιώργος Παπανδρέου στον Ταύρο, ο Χάρης Καστανίδης στη Θεσσαλονίκη, και στην Αθήνα οι Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης.

ΚΙΝΑΛ: Ποιοι ψηφίζουν
Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη μέλη του ΚΙΝΑΛ καθώς κι όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη ή φίλοι του κόμματος προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα. Θα πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση και να ψηφίσουν καταβάλλοντας ως εισφορά 3 ευρώ.

Μπορούν επίσης να ψηφίσουν και 17ρηδες που έχουν γεννηθεί μέχρι 31/12/2004 και είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους. Οι αρμόδιοι χειριστές θα αναζητήσουν τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών όπου αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή απαιτείται αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Θα μπορούν να ψηφίσουν και νεωτεροι, π.χ 16ρηδες αφού πέραν των άλλων προσκομίσουν εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Νίκος Ανδρουλάκης: Ζητώ να μου δώσουν καθαρή εντολή
Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Αμέσως μετά έκανε δηλώσεις, όπου τόνισε ότι “καλώ τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες της πατρίδας μας να μας τιμήσουν σήμερα με την συμμετοχή τους στις διαδικασίες. Ζητώ να πάρουν την υποψηφιότητά μου στα χέρια τους και να μου δώσουν καθαρή εντολή”.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι “είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε μια ισχυρή προοπτική για το μέλλον. Η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη συνέπειας και ρεαλισμού να πρωταγωνιστήσουν ξανά στο πολιτικό σκηνικό έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ”.

Στη Θεσσαλονίκη ψήφισε ο Χάρης Καστανίδης
Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, ψήφισε πριν από λίγο στη Θεσσαλονίκη.

“Σήμερα κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης όλα τα μέλη, οι φίλοι και γενικότερα οι δημοκρατικοί πολίτες αυτής της χώρας. Ελπίζω να το κάνουν αισιόδοξο, ελπιδοφόρο” σε δήλωση που έκανε προσερχόμενος στο εκλογικό κέντρο.

Ο κ. Καστανίδης σχολίασε και την ευρεία συμμετοχή των πολιτών που πήγαν σήμερα να ψηφίσουν.

“Τα μηνύματα που έχουμε από όλη την Ελλάδα είναι ότι είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός των πολιτών που θα συμμετάσχει σε σχέση με τις εκλογές του 2017”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανδρέας Λοβέρδος: Ήρθε η ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά
Ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, προσήλθε λίγο μετά τις 08:00 σε εκλογικό τμήμα της Μεταμόρφωσης.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Μαζί με την κόρη και τη σύζυγό του ψήφισε ο Παύλος Χρηστίδης
Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, ψήφισε λίγο πριν από τις 9 στο 22ο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αθηναίων.

Ο κ. Χρηστίδης προσήλθε μαζί με την κόρη και τη σύζυγό του στις κάλπες και μάλιστα προσπάθησε να ρίξει τον φάκελο με την βοήθεια της μικρής.

“Είμαι πολύ ευδιάθετος. Είναι μια ημέρα δημοκρατίας, είναι μια μέρα που ο ήλιος λάμπει, είναι μια μέρα που πρέπει να θυμόμαστε την Φώφη Γεννηματά χωρίς την οποία δεν θα βρισκόμασταν σήμερα εδώ. Ξημερώνει μια ημέρα αισιοδοξίας και δύναμης” δήλωσε.

Γιώργος Παπανδρέου: Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος
“Σήμερα και με την ψήφο και την συμμετοχή μας πρώτα από όλα μεγαλώνουμε την παράταξη, την κάνουμε μεγάλη και ισχυρή. Δίνουμε ελπίδες στους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες της χώρας” ανέφερε, ενώ επέλεξε να φορέσει πράσινη μάσκα στα χρώματα του ΠΑΣΟΚ.

“Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές” πρόσθεσε.

Παύλος Γερουλάνος: Το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει, το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει
Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

«Είναι μια όμορφη ημέρα σήμερα. Ο κόσμος είναι στις κάλπες, η προσέλευση είναι μεγάλη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό μαζί με την πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία που προηγήθηκε, δείχνει ότι το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει από τις εκλογές, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει και από εδώ και πέρα είναι στο χέρι όλων μας να διαφυλάξουμε αυτό το οποίο φτιάξαμε αυτόν τον καιρό. Θέλω να πω σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που μας ακούν σήμερα «Πηγαίνετε να ψηφίσετε. Η αλλαγή είσαι Εσύ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικές αναρτήσεις

H Αναπαράσταση Δίκης και Απαγχονισμού της γριάς-Συκούς

admin2020

Χαμός σήμερα το μεσημέρι Καθαροδευτέρας στην Μπούκα !

admin2020

Το βράδυ της Κυριακής η Μεσσήνη φλεγόταν στον «χορό» των 9 φωτiών & στο γλέντι , στο χορό & στην διασκέδαση

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies