ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ Το πραξικόπημα κυβέρνησης-εργοδοσίας-νόθων δεν νομιμοποιείται!

Το πραξικόπημα κυβέρνησης-εργοδοσίας-νόθων δεν νομιμοποιείται! Αυτό αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

 

Οι εργαζόμενοι, τα ζωντανά σωματεία και συνδικάτα της Πάτρας προειδοποίησαν για μια ακόμη φορά πως το Εργατικό Κέντρο θα παραμείνει στα χέρια των εργατών και όχι των εργοδοτών. Καταγγέλθηκαν οι μεθοδεύσεις μηχανισμών και νόθων που θέλησαν με αυτή την απόφαση του Πρωτοδικείου να βάλουν εμπόδια στη δράση και τη λειτουργία του Εργατικού Κέντρου, ώστε να μην μπορούν να παρθούν αποφάσεις μπροστά στη λαίλαπα αντεργατικών μέτρων και του νομοσχεδίου εκτρώματος της κυβέρνησης. Οι αντιπρόσωποι διατράνωσαν πως οι νόμοι και οι αποφάσεις τους θα γίνουν κουρελόχαρτο, δεν θα ανατρέψουν την πραγματική βούληση και θέληση των εργατών, που μέσα από πραγματικές συλλογικές διαδικασίες μετέτρεψαν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας σε πραγματικό όπλο των εργατών.

 

Στην έκτακτη γενική συνέλευση επιβεβαιώθηκε ότι όλα τα συνδικάτα, οι συνδικαλιστές είναι σε θέση μάχης, οργώνουν τους χώρους δουλειάς μπροστά στην απεργία στις 10 Ιούνη, οπού θα δοθεί ηχηρή απάντηση στους μηχανισμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας.

 

Στη διαδικασία συμμετείχαν όλες οι δυνάμεις-παρατάξεις που κατέθεσαν ψηφοδέλτιο για της αρχαιρεσίες.

 

Στην εισηγητική του ομιλία ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Μαρμούτας επεσήμανε πως «Τρία χρόνια τώρα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Έχουμε μπει μπροστά για να δυναμώσει ο αγώνας και η διεκδίκηση της εργατικής τάξης κόντρα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. Δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο αυτούς. Δώσαμε μάχες κόντρα στη νοθεία και την απάτη για να γίνει το Εργατικό κέντρο Πάτρας το αποκούμπι των εργαζομένων. Για να είναι ένας ζωντανός οργανισμός αγώνα, αντίστασης και διεκδίκησης. Το ΕΚΠ όλη αυτή την 3ετία έσφυζε από ζωή….εδώ χτυπάει η καρδιά των εργαζομένων της πόλης μας. Μπαίνεις στο ΕΚΠ και ακούς την ανάσα της εργατικής τάξης της πόλης μας. Η προσπάθεια μας αυτή αναγνωρίστηκε από πλατιά τμήματα εργαζομένων, από συνδικάτα αλλά και δεκάδες μαζικούς φορείς της Πάτρας. Αυτοί άλλωστε είναι οι πρωταγωνιστές και σε αυτούς απολογούμαστε».

 

Απεύθυνε μαχητικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να γίνει δικιά τους υπόθεση η υπεράσπιση της νόμιμα εκλεγμένης διοίκησης του ΕΚΠ, των συλλογικών διαδικασιών. Να υπερασπιστούν και να στηρίξουν μια Διοίκηση που βρέθηκε μετά από δεκαετίες στο τιμόνι του ΕΚΠ και πρωτοστάτησε στην υπεράσπιση της ζωής, στην υπεράσπιση της δουλειάς της εργατικής τάξης της πόλης, που πάλεψε μαζί με το λαό της Πάτρας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. «Έχουμε χρέος στα δεκάδες συνδικάτα να συνεχίσουμε τη μάχη και την προσπάθεια για να δυναμώσουν οι αγώνες, να δυναμώσουν τα συνδικάτα, να δυναμώσει η οργάνωση των εργατών. Η διοίκηση του εργατικού κέντρου θα είναι εδώ και αύριο και μεθαύριο και για πάντα δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους» τόνισε.

 

Η τοποθέτηση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας

Στην τοποθέτησή της η ΔΑΣ σημείωσε πως «όλη η ιστορία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από τα γεγονότα που τροφοδότησαν τη διαπάλη στις γραμμές του και μάλιστα ενίοτε καθόρισαν ως ανεξίτηλες στιγμές την ιστορία του, διακρίνεται από την πολύμορφη δράση καπιταλιστών και του κράτους τους, μέσω των κυβερνήσεων, να εξοστρακίσουν από την ηγεσία του τις πιο συνειδητοποιημένες ταξικές δυνάμεις. Τα τελευταία χρόνια αυτό εκφράζεται ακόμη πιο έντονα, εκφράστηκε σε μια σειρά ομοσπονδίες και συνδικάτα, στο ίδιο το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, εκφράζεται εδώ και τέσσερα χρόνια στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας».

 

Επισήμανε πως «πριν τρία χρόνια λοιπόν, τους χαλάσαμε τη σούπα, τα σχέδιά τους εδώ στην Πάτρα. Τότε με την πρωτοπόρα στάση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, αλλά και τη μαχητική παρέμβαση δεκάδων ζωντανών συνδικάτων, των ίδιων των εργαζομένων, το ΕΚΠ γύρισε σελίδα. Άνοιξε μια κόντρα με περιεχόμενο τη διεκδικητική γραμμή πάλης, τον προσανατολισμό του αγώνα σε συνδυασμό με την αντιπαράθεση στις εκτεταμένες νοθείες και παρανομίες, την ύπαρξη εργοδοτών ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι. Η ενέργεια μας αυτή ήταν ενταγμένη στη δράση για να υπάρξει γνήσιο ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ήταν πάλη ενάντια στην παρέμβαση των εργοδοτών και των νόθων, μέσα στα συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα, για τον προσανατολισμό και την απαλλαγή του συνδικαλιστικού κινήματος από το θανάσιμο εναγκαλισμό κράτους κι εργοδοσίας, που εκφράζεται και με την αυτοπρόσωπη πλέον παρουσία από αντιπροσώπους διευθυντές επιχειρήσεων, μέλη των ΔΣ Ανωνύμων Εταιριών, διευθύνοντες συμβούλους επιχειρήσεων κλπ., εκβιάζοντας τους εργαζόμενους να τους ψηφίσουν με το φόβο αντιποίνων, μέχρι και απόλυσης».

 

Η ΔΑΣ τόνισε ότι «έχουμε το δίκιο με το μέρος μας! Η προσπάθεια που κάναμε εδώ στην Πάτρα αναγνωρίζεται πλέον από χιλιάδες εργαζόμενους και δεκάδες συνδικάτα, από δεκάδες μαζικούς φορείς της πόλης μας. Με όλους αυτούς θα τραβήξουμε πάλι το κουπί μπροστά, είτε σε μπουνάτσες, είτε σε τρικυμίες, ξέρουμε εμείς από αυτά, είμαστε μαθημένοι. Θα τραβήξουμε μπροστά, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και μπροστάρηδες τα συνδικάτα μας, το ίδιο το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο, δεν θα παραιτηθεί ο αντίπαλος και όλοι αυτοί οι νόθοι. Όμως εμείς έχουμε κάτι πολύ σημαντικό: τη μαζικότητα και συλλογικότητα στον αγώνα μας, τη μαχητική μας οργάνωση, τα συνδικάτα μας, την αλληλεγγύη μας, αλλά και το δίκιο μας. Με αυτά θα παλέψουμε και θα αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία, όπως κάναμε μέχρι τώρα. Θέτουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη, όπου κυβέρνηση, κράτος και εργοδοσία θα πάρουν απάντηση. Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα».

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies