UncategorizedΔιεθνήΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΟικονομίαΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Εκτινάσσονται οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας μετά τις ανακοινώσεις της EDF

Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη εκτινάχθηκαν αφού ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας της περιοχής μείωσε τον στόχο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, το τελευταίο σημάδι ότι η ενεργειακή κρίση του φετινού χειμώνα απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει.

Η Electricite de France είπε ότι η πυρηνική της παραγωγή θα μπορούσε να πέσει φέτος σε επίπεδα που δεν είχαν δει από το 1990 και η Morgan Stanley λέει ότι υπάρχει «ουσιαστική πιθανότητα» μείωσης της παραγωγής για το 2023. Το έλλειμμα ανάγκασε τη Γαλλία να εισάγει ηλεκτρική ενέργεια κατά καιρούς, μειώνοντας τις προμήθειες, και ενώ γειτονικές χώρες συνήθιζαν να βασίζονται στον γαλλικό πυρηνικό γίγαντα για να κρατήσουν τα φώτα αναμμένα.

Οι αντιδραστήρες της EDF αποτελούν τη ραχοκοκαλιά ενός ολοένα και πιο ολοκληρωμένου ευρωπαϊκού συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά γίνεται πιο αναξιόπιστος λόγω μακρών περιόδων προγραμματισμένης και απρογραμμάτιστης συντήρησης. Μια σειρά από πρόσφατες διακοπές έχει επιδεινώσει την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, τη στιγμή που η Ρωσία διοχετεύει λιγότερο φυσικό αέριο στην ήπειρο και οι εντάσεις για την Ουκρανία είναι υψηλές.

 

Η EDF είπε ότι η πυρηνική παραγωγή αναμένεται να μειωθεί στις 295 και 315 τεραβατώρες το 2022, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη για 300 και 330 τεραβατώρες. Η τελευταία φορά που η πυρηνική παραγωγή της εταιρείας έπεσε κάτω από τις 300 τεραβατώρες ήταν πριν από περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή του επόμενου έτους θα μπορούσαν να έρθουν όταν η EDF θα εκθέσει τα αποτελέσματα αργότερα αυτόν τον μήνα, ανέφερε σε έκθεσή της η Morgan Stanley.

Σχετικές αναρτήσεις

Άνδρας έπεσε από μπαλκόνι διαμερίσματος

admin2020

Και όμως κάθε χρόνο και χειρότερα στις τιμές των προϊόντων. ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας

admin2020

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies