ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ: …. Αντιεμβολιαστές και κασιδιάρηδες….

Σε πολλές περιπτώσεις αντιεμβολιαστών, η αλλοίωση του DNA θα αποτελούσε σημαντική βελτίωση στην προσωπικότητά τους…..
Ευχής έργον θα ήταν, μη σου πω. Θα έκανε τη δική τους ζωή καλύτερη και την δική μας ευκολότερη. Αναφέρομαι στους ψεκασμένους ημίτρελους: που αν αποπειραθείς να ανοίξεις διάλογο μαζί τους, αφήνεις προηγουμένως κάθε ελπίδα πίσω σου. Δεν υπάρχει κοινή λογική, δεν υπάρχει στοιχειώδης ενημέρωση, δεν υπάρχει προβληματισμός, δεν χωράει αντίθετη άποψη. Οι τύποι αυτοί τα ξέρουν όλα και δεν σηκώνουν κουβέντα.
Είδαν σου λέει, την Παναγιά στον ύπνο τους και τους είπε πώς πήρε το αυτί της τον Σατανά να δίνει οδηγίες στα διαβολάκια πώς να φτύσουν μες στο Πφάιζερ για να έρθει να δέσει καλά στη σύριγγα η σος. Και να ακούγεται και το φινόκιο, ει δυνατόν.
Εντάξει, ξεφτίλα.
Αυτό ήταν η συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Μία ξεφτίλα.
Ένας αχταρμάς, ένα συνοθύλευμα, μια πλατεία που ήταν γεμάτη θεούσες και θεούσους, φανταμενταλίστες και παλαιοημερολογίτες, κασιδιάρηδες και χρυσαυγίτες, στρατόκαυβλους, ναζίδια και μακονομάχους. Όλοι ήταν εκεί μόνο η τρελή που χοροπηδούσε πάνω στη μάσκα και την αποθέωναν οι θαμώνες του μαγαζιού έλειπε.
Αχ, έλειπες τρελοκόριτσο, έλειπες κι ακόμα λείπεις…
Γιατί σχεδόν όλοι οι αντιεμβολιαστές είναι ανορθόγραφοι, αναρωτήθηκε μια φίλη. Είναι τυχαίο;
Όχι δεν είναι τυχαίο. Καθόλου τυχαίο.
Γιατί δεν ξέρουν γράμματα;
Γιατί είναι σκοταδιστές;
Γιατί πιστεύουν σε έναν Θεό εκδικητικό, έναν Θεό βλοσυρό, έναν Τιμωρητή που ρίχνει φωτιές και μας καίει, που μάς καταριέται, που εξοντώνει με τρόπο αυτάρεσκο σχεδόν;
Γιατί πιστεύουν πως μόνον αυτοί είναι Ελληναράδες; Πως μόνο αυτοί προασπίζονται τα πάτρια, πως μόνο αυτοί διεκδικούν τη Μακονία ΤΟΥΣ στην πατρίδα ΤΟΥΣ, στη σημαία ΤΟΥΣ.
Γιατί όλα αυτά; Γιατί τόση άγνοια, τόση μισαλλοδοξία, τόσος σκοταδισμός;
Μα γιατί κάποιοι τους ήθελαν έτσι. Γιατί κάποιοι τούς έραψαν με δικό τους ύφασμα, με δικό τους φασόν και στα δικά τους μέτρα. Γιατί κάποιοι αποφάσισαν πριν απ’ αυτούς γι’ αυτούς, πως τα πρόβατα θέλουν μαντρί μέχρι να τα σφάξεις.
Γι’ αυτό, αγάπη μου.
Στην Ελλάδα, η Παιδεία δεν είναι για όλους, παρά μονάχα γι’ αυτούς που ορίζουν τη ζωή μας και τις τύχες μας.
Από τη Μεταπολίτευση και ύστερα, ελάχιστες είναι οι προσπάθειες για μια Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση που θα αγκάλιαζε όλα τα παιδιά – κι όχι μόνο τα προνομιούχα. Λίγοι υπουργοί έκαναν κάποιες δειλές απόπειρες να βοηθήσουν τους μαθητές των απομακρυσμένων περιοχών, των υποβαθμισμένων συνοικιών. Όμως κανέναν δεν συνέφερε αυτό.
Και σταμάτησε.
‘Όταν ζεις στο σκοτάδι, πώς να διαβάσεις με σβησμένα φώτα; Έτσι γεννήθηκες κι έτσι έμαθες. Στα ψαχουλευτά να βαδίζεις στη ζωή σου, με την αφή να αναγνωρίζεις τα εμπόδια, στα τυφλά να τα αντιμετωπίζεις.
Πώς λοιπόν να έχεις ανοιχτό μυαλό για να ανοίξεις την αγκαλιά σου στα διδάγματα αυτού του κόσμου του Μικρού του Μέγα;
Μην απορείς όταν σου λένε πως τα εμβόλια είναι του Σατανά.
Μην απορείς όταν σου λένε ότι μια γριππούλα είναι κι αυτό.
Μην απορείς όταν σου λένε πως πρόκειται για μια παγκόσμια συνωμοσία με αρχηγό τον Γκέιτς.
Μην απορείς όταν σου λένε ότι το εμβόλιο είναι αμαρτία που εφηύραν οι ‘εβραιομασόνοι’ για να σου σπάσουν τα νεύρα.
Μην απορείς όταν σου λένε πως οι κασιδιαραίοι και τα ναζίδια της φακής είναι το μέλλον αυτού του τόπου.
Μην απορείς όταν οι τύπου αυτοί διαδηλώνουν αγκαζέ και εν αγαστή συμπνοία με όλα τα αποβράσματα του κοινωνικού απόπατου.
Μην απορείς.
Δεν φταιν αυτοί.
Άλλοι φταίνε.
Και τότε και τώρα.
Όταν στον 21ο αιώνα έχεις μια υπουργό Παιδείας που με τρελή χαρά εξοστρακίζει από την διδακτέα ύλη την Κοινωνιολογία και προμοτάρει τα Θρησκευτικά, τί περιμένεις; Όταν η ίδια μειώνει τις ώρες των Εικαστικών και δεν ιδρώνει το αυτάκι της το κοραλένιο όσο κι αν διαμαρτύρονται γονείς, καθηγητές και δάσκαλοι, τι περιμένεις; Όταν άφησε τα μισά παιδιά απ’ έξω απ’ τα πανεπιστήμια, τι περιμένεις;
Τι αλήθεια περιμένεις;
Μην απορείς λοιπόν πως παιδιά που διδάχτηκαν να μισούν το διάβασμα, βρίσκουν στοργικό καταφύγιο στην φωλιά που εκκολάπτονται τα αυγά του φιδιού.
Μην απορείς.
Δεν φταιν αυτοί.
Άλλοι φταίνε.
Τους ξέρεις και τους ξέρω.
Στις διαδηλώσεις τους οι ψεκασμένοι των μεγάλων πόλεων βαδίζουν δίπλα δίπλα με τους νεοναζί, με τους φονιάδες, τους εθνικιστές, με τους θρησκόληπτους – με όλα τα μορφώματα που προωθούν τον αντιεμβολιαστικό κίνημα.
Αυτοί είναι.
Σε αυτό το σκοτάδι τρέφονται, σε αυτή την πίσσα ευδοκιμούν.
Αυτοί είναι. Με αυτούς πρέπει να ζήσουμε.
Με μια διαφορά: δεν θα ζήσουμε μόνον εμείς με αυτούς.
Πρέπει να ζήσουν και αυτοί με εμάς.
Κι αυτή είναι η τελευταία μας ελπίδα… Αυτή είναι η τελευταία μας αχτίδα που αχνοφαίνεται πίσω από τις γρίλιες του δειλινού.
Πριν την καταπιεί το σκοτάδι…

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies