Κορίνθου

ΕΝΑΡΞΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής , ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος και ο Ιατρός κ. Άγγελος Χρονάς Μέλος του Ιδρύματος Ογκολογίας και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας, σε συνεργασία, θέτουν σε ισχύ την ειδική και πλήρως εξοπλισμένη αυτοκίνητη μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας.
Πληρώντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας του ΕΟΔΥ – ύστερα από τη διακοπή της δράσης του προληπτικού ελέγχου τον Μάρτιο 2020 λόγω κορωναίου – η μονάδα ξεκίνησε ήδη τη λειτουργεία του προγράμματος από χθες Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020, στο Ξυλόκαστρο στην πλατεία Αγίου Βλασίου.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έχοντας επιδείξει υψηλή κοινωνική ευαισθησία και με την πεποίθηση πως η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, συνεχίζουν το Πρόγραμμα που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας «Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου». Όλες οι γυναίκες του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, εξετάζονται ΔΩΡΕΑΝ από κλιμάκιο των Ιατρών της κινητής μονάδας με Τεστ Παπανικολάου και Ψηφιακή Μαστογραφία.
Όλες οι γυναίκες άνω τον 25 ετών μπορούν να εξεταστούν χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο.
Το πρόγραμμα δράσης θα υλοποιηθεί και στους έξι Δήμους του Νομού Κορινθίας, εξυπηρετώντας ημερησίως 25 με 30 γυναίκες και για διάστημα τουλάχιστον 60 ημερών, σύμφωνα με τις πληθυσμιακές ανάγκες του εκάστοτε Δήμου.

<<ο προληπτικός έλεγχος είναι η καλύτερη θεραπεία κατά του καρκίνου>>

<<Η πρόληψη σώζει ζωές>>

 

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ: Παροχή συμβουλευτικής καθοδήγησης με την εταιρεία PlanAhead

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών Νίκο Ταχιάο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies