ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ενεργειακό Σπίτι στο Βόλο ,Πετρέλαιο κάθε 25 χρόνια!!

Οι δυο συμπατριώτες μας από το Βόλο μελέτησαν, σχεδίασαν, και υλοποίησαν αυτό το εκπληκτικό σπίτι και έλαβαν διεθνή πιστοποίηση σχετικά με αυτό μέσα σε πέντε χρόνια.

Πήραν την διεθνή πιστοποίηση για το πρώτο παθητικό σπίτι στην Ελλάδα. Τα παθητικά σπίτια είναι μηδαμινά σε ενεργειακά έξοδα και θεωρείται ότι αποτελούν τα κτίρια του μέλλοντος.

Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι ακριβώς κατάφεραν, ας αναφέρουμε ότι από τις 100.000 προσπάθειες παγκοσμίως  κατάφεραν μόνο οι 850 να πάρουν πιστοποίηση παθητικού σπιτιού και να προστεθούν στην παγκόσμια βάση δεδομένων παθητικών σπιτιών.

eikona-deltioy-typouΤο εν λόγω κτίριο είναι ένα συγκρότημα τριών μονοκατοικιών της οποίας την κατασκευή ανέλαβε μία τεχνική εταιρεία με έδρα τον Βόλο. Έγιναν μια σειρά από ελέγχους με συνεχή παρακολούθηση τόσο από τους επενδυτές όσο και από κλιμάκια ελέγχου όπως ήταν το κλιμάκιο ελέγχου ελληνικού ινστιτούτου παθητικών κτιρίων που είναι επίσημος εκπρόσωπος της διεθνούς ομοσπονδίας παθητικών κτιρίων στην Ελλάδα (Ε.Ι.Π.Α.Κ.).

Έγινε ενεργειακός έλεγχος σε διάστημα δύο περίπου ετών και τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις θεωρητικές προβλέψεις.

Οι επιδόσεις αυτού του κτιρίου σε οικονομία θέρμανσης και ψύξης ήταν εξαιρετική, για να το καταλάβουμε αυτό ας φέρουμε παράδειγμα χρησιμοποιήθηκαν για την κατοικία που είναι 200 m² ένα απλό σώμα λαδιού ισχύος 2000 θερμίδων και θερμάνθηκε με επιτυχία όλος αυτός ο μεγάλος χώρος.

Επίσης ένα άλλο πείραμα έδειξε ότι θερμάνθηκε όλο το σπίτι μόνο με ένα τζάκι ή με ένα κλιματιστικό ισχύος 14.000 btu. Τώρα σύμφωνα με τους υπολογισμούς εάν στο σπίτι υπήρχε Εγκατεστημένο λεβητοστάσιο με μία δεξαμενή 3 τόνων το πετρέλαιο της δεξαμενής θα άδειαζε μετά από 25 χρόνια !!

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των υλικών τα οποία χρησιμοποίησαν οι κατασκευαστές έχουν παραχθεί εδώ στην Ελλάδα και αυτό ήταν μια βασική προϋπόθεση για αυτό το εγχείρημα. Η ελπίδα και το όραμα των κατασκευαστών, είναι όλα τα κτίρια στην Ελλάδα να φτιάχνονται με αυτές τις αρχές που είναι η πιο οικονομικές και πιο ποιοτικές παγκοσμίως.

Σημειωτέον ότι ένα παρόμοιο ενεργειακό σπιτι υπάρχει στο ν. Κορινθίας και συγκεκριμένα στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου.

Πηγή: mycitynet.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Παράδοση εξωτερικού απινιδωτή για την ενίσχυση του Χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies