Μεσσηνίας

Ενισχυμένη δομή στον Δήμο Μεσσήνης για να μείνουν στο σπίτι οι ευπαθείς ομάδες

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Μεσσήνης, στα πλαίσια εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του κορωνοϊού με βάση την Εγκύκλιο 23/17-3-2020 του Υπουργείου Εσωτερικών, ανακοινώνει τη συγκρότηση νέας ενισχυμένης δομής στον Δήμο Μεσσήνης για την άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ώρες λειτουργίας: 7 π.μ. έως 8 μ.μ.).

Ειδικότερα λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο υποστήριξης αδύναμων και μη αυτοεξυπηρετούμενων δημοτών  (ώρες: 7 π.μ. έως 3 μ.μ.) στις διαθέσιμες γραμμές 2722360185 & 2722360150 (ώρες γραφείου) και στα κινητά  των Αντιδημάρχων 6976146666 (Χαράλαμπου Μακρή) & 6977277028 (Ελένης Τσέλιου-Μουρούφα). Επίσης, λειτουργεί ηλεκτρονική βάση (email: messini@messini.gr & kiliopoulos@messini.gr ) λήψης αιτημάτων σε θέματα όπως: παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης,  καθώς και επείγουσες συναλλαγές με το Δημόσιο κ.α. Επιπλέον ενισχύονται οι κατ’ οίκον επισκέψεις σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο Δήμος Μεσσήνης στέκεται δίπλα σε όλους τους δημότες που έχουν ανάγκη. Έτσι με το μήνυμα του Δημάρχου «Μείνε σπίτι… τηλεφώνησε… φροντίζουμε εμείς για σένα!», η ενισχυμένη κοινωνική δομή, θα συνδράμει τις ευπαθείς ομάδες και τους μη αυτοεξυπηρετούμενους ηλικιωμένους δημότες, ώστε να παραμείνουν στα σπίτια τους, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Π.Κ. ΚΑΙ Κ.Π.Δ. : Οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής ∆ικονοµίας µε τον Ν 5090/2024

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το 9ο Συνέδριο Δίκαιης Μετάβασης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

«Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies