ΚοινωνικάΜεσσηνίας

Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με μετανάστες 100 ναυτικά μίλια νότια της Πύλου

Το ιστιοφόρο δεν εκπέμπει σήμα κινδύνου – Πλέει κανονικά και κατευθύνεται στην Ιταλία

Ιστιοφόρο με μετανάστες εντοπίστηκε 100 ναυτικά μίλια νότια της Πύλου σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές και ήδη έχει ενημερωθεί ο ελληνικός θάλαμος επιχειρήσεων που έχει δώσει εντολή σε παραπλέοντα πλοία να παρακολουθούν την πορεία του ιστιοφόρου το οποίο κατευθύνεται στην Ιταλία.

Το ιστιοφόρο δεν εκπέμπει σήμα κινδύνου, αλλά πλέει κανονικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ελληνική ακτοφυλακή, το ιστιοφόρο θα περάσει σε μια ώρα στην ευθύνη έρευνας και διάσωσης των ιταλικών αρχών.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος, το ιστιοφόρο πλέει κανονικά» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Εξήγησε, δε, ότι έγινε δοθεί εντοπλή σε παραπλέοντα μέσα ενώ στο σημείο καταφθάνει και ελικόπτερο με σκοπό την καλύτερη εκτίμηση της κατάστασης.

Σημείωσε, δε, ότι ακόμη δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τους επιβαίνοντες ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν είναι δυσμενείς στην περιοχή.

Σχετικές αναρτήσεις

Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

admin2020

Επίσκεψη στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας»

admin2020

LIVE : Η 2η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής Δήμου Μεσσήνης

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies