ΑργολίδοςΑρκαδίαςΑχαΐαςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΗλείαςΚοινωνικάΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίαςΟικονομίαΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Στον αέρα βρίσκονται οι πολίτες και επιχειρήσεις που επιδιώκουν μία εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους

Ο συγκεκριμένος νόμος για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών ηλεκτρονικά έδωσε  ελπίδα στους υπερχρεωμένους πολίτες και τις επιχειρήσεις, προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Ωστόσο,  στην πράξη η πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού στις περισσότερες περιπτώσεις, δε λειτουργεί, λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Πρόκειται για μία κατάσταση που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε όσους  ασχολούνται με την συγκεκριμένη πλατφόρμα, ενώ λόγω της μη δυνατότητας υποβολής και οριστικοποίησης της αίτησης, είναι  ορατός ο κίνδυνος να εκποιηθούν οι κατοικίες των οφειλετών.

Βασικά προβλήματα που δεν επιτρέπουν την οριστικοποίηση των αιτήσεων είναι το ΑΜΚΑ του συζύγου, η εύρεση περιουσιακών στοιχείων ή η εύρεση οφειλών.

Αποτέλεσμα: σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία να μην υπάρχει διέξοδος για εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών και να είναι ορατός ο κίνδυνος να εκποιηθούν οι κατοικίες των οφειλετών.

Η δυσλειτουργία αυτή του εξωδικαστικού μηχανισμού, αν δεν αποκατασταθεί άμεσα, θα οδηγήσει στην αποτυχία του, όπως συνέβη με τον προηγούμενο εξωδικαστικό μηχανισμό, που προβλεπόταν στον Ν.4469/2017.

Αυτό το πρόβλημα υφίσταται σε μια περίοδο, που η στρατηγική που ακολουθούν οι εισπρακτικές εταιρείες, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, καθώς καλούν τους πολίτες και με απειλητικό τρόπο, τους επιτάσσουν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων, που βρίσκονται σε καθυστέρηση, ακόμα και λίγων ημερών.

Αυτή η κατάσταση συμβαίνει και σε περιπτώσεις, που οι πολίτες έχουν κάνει προσπάθειες εξωδικαστικής ρύθμισης και δεν έχουν λάβει ποτέ απάντηση.

Μάλιστα, υπάρχουν πολλά περιστατικά, που ενώ οι δανειολήπτες βρίσκονται σε διαδικασία εξωδικαστικής διαπραγμάτευσης, οι Τράπεζες και οι εταιρείες διαχείρισης, κοινοποιούν καταχρηστικά διαταγές πληρωμής και ξεκινούν καταδιωκτικά μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και δεν απαντούν ποτέ στα αιτήματα των οφειλετών για εξωδικαστική ρύθμιση.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Πυρκαγιάκος ξεσπάσει στην περιοχή Άρνα Λακωνίας

admin2020

Φωτιά εξασπάσει τώρα στο Λογκά

admin2020

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κυπαρισσία

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies