ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

επίδομα βενζίνης: Καραγκιοζιλίκια! Πότε ανοίγει τελικά το gov.gr

Όταν ανακοίνωσαν το μέτρο για πρώτη φορά έκαναν λόγο για τις πρώτες μέρες του Απριλίου. Στη συνέχεια μιλούσαν για την προηγούμενη εβδομάδα ή το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη.

Πλέον λένε ότι ο στόχος είναι να ανοίξει η πλατφόρμα μεθαύριο Μεγάλη Πέμπτη, αλλά «κρατούν πισινή», καλώντας τους καταναλωτές να ταξιδέψουν στην επαρχία υποσχόμενοι, ότι η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα είναι έτοιμη το αργότερο την Τρίτη του Πάσχα αν δεν καταστεί εφικτό τεχνικά, να γίνει νωρίτερα.

Πρόσθετα προβλήματα έχει προκαλέσει η ιδέα των επιπλέον 5 ευρώ, με τη χρήση ψηφιακής κάρτας. Το σύστημα δεν είναι έτοιμο ακόμα. Η λύση που εξετάζεται με το φόβο ότι η έξοδος του Πάσχα θα χαθεί, είναι να δοθούν οι επιδοτήσεις μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη μόνο σε όσους προτίθενται να την λάβουν μέσω τραπεζικού λογαριασμού και την άλλη εβδομάδα να εξυπηρετηθούν και οι υπόλοιποι δικαιούχοι.

Προβάλλεται μάλιστα η δυνατότητα που δίνει η λύση αυτή, καθώς χάνονται τα επιπλέον 5 ευρώ, αλλά οι καταναλωτές μπορούν, λέει, έτσι, να αξιοποιήσουν το επίδομα με όποιο τρόπο θέλουν.

Η αίτηση για επίδομα βενζίνης γίνεται μέσω της πλατφόρμας gov.gr. Ο δικαιούχος, με τους προσωπικούς κωδικούς του -διαπιστευτήρια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet) εισέρχεται στην εφαρμογή και αιτείται είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ανωτέρω χρηματικού ποσού σε αυτήν είτε την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Η οικονομική ενίσχυση για τα καύσιμα ορίζεται στα:

30 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα
35 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας
40 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα
50 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies