ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Επίδομα θέρμανσης: Διευρύνονται οι δικαιούχοι

Πέρα από τις οριζόντιες επιδοτήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης που διατίθεται προς 1,40 ευρώ το λίτρο, τα χαμηλά εισοδήματα θα στηριχθούν φέτος και με υψηλότερο επίδομα θέρμανσης.

Συγκεκριμένα, για έναν εργένη το επίδομα ξεκινά από τα 42 και φτάνει μέχρι τα 567 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή που μένει (το μικρό επίδομα είναι για τις περιοχές με ήπιο χειμώνα). Τα ποσά που δικαιούται ο καθένας προσαυξάνονται κατά 20% για κάθε μέλος της οικογένειας.

Όσοι επίσης επιλέξουν για πρώτη φορά πετρέλαιο θέρμανσης, το επίδομα που δικαιούνται διπλασιάζεται.

Η πλατφόρμα myΘέρμανση για την υποβολή αιτήσεων ανοίγει τέλη Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου. Οι περυσινοί δικαιούχοι θα πάρουν μια προκαταβολή και μετά τα Χριστούγεννα-πριν την Πρωτοχρονιά θα πάρουν και την εξόφληση, ενώ οι καινούργιοι δικαιούχοι θα πάρουν το ποσό κατευθείαν πριν την Πρωτοχρονιά.

Τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν διευρυνθεί: Για μονομελές νοικοκυριό έχουν πάει στις 16.000 ευρώ το χρόνο, ενώ για ζευγάρι στις 24.000 + 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Τα περιουσιακά κριτήρια είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι: 180.000 ευρώ αξία περιουσίας για μονομελές νοικοκυριό και 300.000 για ζευγάρι.

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies