Μεσσηνίας

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη στα Κτηνιατρεία Κοπανακίου, Μελιγαλά και σε έργα της ΠΕ Μεσσηνίας

Τα κτηνιατρεία Μελιγαλά και Κοπανακίου, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, για να επιθεωρήσει τις εργασίες αποκατάστασης των κτιρίων. Στο κτηνιατρείο Μελιγαλά είχε συνάντηση με τη Δήμαρχο Οιχαλίας κ. Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και αποφάσισαν να συνεργαστούν για την ολοκλήρωση των επισκευών του κτηνιατρείου, που έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του. Στο κτηνιατρείο Κοπανακίου προβλέπεται άμεσα η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασής του, με μέριμνα της ΔΑΟΚ Τριφυλίας και αμέσως μετά ξεκινά η λειτουργία του. Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι – είμαστε κοντά στους κτηνοτρόφους και θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα, όπως για παράδειγμα το πρόσφατο θέμα της εμφάνισης κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού με πρωτοβουλίες μας τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων, συναντήθηκε με τον Δ/ντή κ. Αλέξανδρο Τζωρτζίνη και επιθεώρησε το έργο αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών του ΚΥ, προϋπολογισμού 380 χιλ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Αντιπεριφερειάρχης συμφώνησε με την πρόταση του Δ/ντή για την αναγκαιότητα δημιουργίας, στα πλαίσια του έργου που υλοποιείται, ανεξάρτητου και αυτόνομου χώρου υποδοχής πιθανόν κρουσμάτων κορονωϊού.

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης επιθεώρησε την εξέλιξη του αντιπλημμυρικού έργου, που εκτελείται στην περιοχή της Τερψιθέας, στα πλαίσια εργολαβίας για την συντήρηση και οδική ασφάλεια του τμήματος όρια Ν. Ηλείας Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Χώρα, προϋπολογισμού 500 χιλ. ευρώ. Το έργο, στο σημείο αυτό, αφορά την βελτίωση της παροχετευτικότητας υφιστάμενου αγωγού, ανοικτής διατομής, με την κατασκευή νέου επίσης ανοικτής διατομής για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας σε μια περιοχή με ιδιαίτερα προβλήματα αποστράγγισης των ομβρίων, εξαιτίας της πιθανής παρεμπόδισης της ομαλής ροής τους από ανθρώπινες δραστηριότητες.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κατά μήκος της οδού Κυπαρρισίας – Φιλιατρών, λίγο πριν την είσοδο των Φιλιατρών, σε στροφή με αντίρροπη κλίση που συχνά συμβαίνουν ατυχήματα, έδωσε εντολή κατά προτεραιότητα στον ανάδοχο να αποκαταστήσει το σημείο, σύμφωνα με τη μελέτη της υπηρεσίας, για την εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας της κυκλοφορίας στην εν λόγω θέση.

Σχετικές αναρτήσεις

2ης Ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας

admin2020

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Roadshow στην Πελοπόννησο

admin2020

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ – 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies