Μεσσηνίας

Επίσκεψη στο Εικαστικό Εργαστήρι Φάρις: Μια Εμπειρία Δημιουργίας και Πολιτισμικής Ανταλλαγής

Επίσκεψη της ΣΤ Τάξης στο Εικαστικό Εργαστήρι Φάρις

Επίσκεψη στο Εικαστικό Εργαστήρι Φάρις: Μια Εμπειρία Δημιουργίας και Πολιτισμικής Ανταλλαγής

Το πρόγραμμα e-twinning έχει αποδείξει πόσο σημαντικό είναι να συνδέονται τα σχολεία και οι μαθητές από διάφορες χώρες με σκοπό την ανταλλαγή πολιτισμικών εμπειριών και την κατανόηση των διαφορετικών πολιτισμών. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΣΤ τάξη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Εικαστικό Εργαστήρι Φάρις, στα πλαίσια του προγράμματος e-twinning με θέμα “Πολιτισμικές Διαφορές – Η πόλη μου Ιστορία και Πολιτισμός χθες και σήμερα!”

Η επίσκεψη αυτή ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να εξερευνήσουν την τοπική κουλτούρα και ιστορία μέσα από την τέχνη και τη δημιουργικότητα. Υπό την επίβλεψη εμπειρογνωμόνων καλλιτεχνών, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εργαστούν με διάφορα υλικά και τεχνικές και να εκφράσουν τις ιδέες τους μέσα από τη δημιουργία έργων τέχνης.


Οι μαθητές απόλαυσαν τη διαδικασία της δημιουργίας και της έκφρασης μέσω της τέχνης. Έζησαν τη χαρά της δημιουργίας και ανακάλυψαν πώς η τέχνη μπορεί να συνδέει ανθρώπους με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο.

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, Σταυρούλα Σάλμα, Μαρία Παπαδοπούλου και Μαρία Διαμαντοπούλου, επίσης απόλαυσαν την επίσκεψη και είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις δημιουργικές δραστηριότητες. Εκτίμησαν την ευγενική υποδοχή και την εμπειρία των δασκάλων του Εικαστικού Εργαστηρίου Φάρις, που μοιράστηκαν τις γνώσεις και την αγάπη τους για την τέχνη με τους μαθητές.

Η επίσκεψη στο Εικαστικό Εργαστήρι Φάρις ήταν μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη σε όσους συμμετείχαν!

Σχετικές αναρτήσεις

Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Διοίκησης της 120 ΠΕΑ

admin2020

Ευχαριστήριο μήνυμα προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Ειδικό Σχολείο Μαντινείας

admin2020

Στις 7 Μαΐου στο Φίλια Οιχαλίας η 3η Ποδηλατομαγιά Άνω Μεσσηνίας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies