ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων χωρίς το χρηματιστήριο ρύπων και μέτρα ανακούφισης του λαού

Οι μεγάλες ανατιμήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια διαψεύδουν για μια φορά ακόμα όσους υποστήριζαν ότι με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τον ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων θα πέσουν οι τιμές και θα έχουμε φθηνό ρεύμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» του Σωματείου «Σπάρτακος». 

Σημειώνει πως «η κυβερνητική προπαγάνδα που δήθεν θα καταργούσε τη ρήτρα αναπροσαρμογής και θα ελάφρυνε τα νοικοκυριά δεν ήταν τίποτα περισσότερο παρά μια απάτη με τεράστιο οικονομικό κόστος για το λαό.

Όσα ανακοίνωσαν οι προμηθευτές ενέργειας σκιαγραφούν έναν άθλιο μηχανισμό μέσω του οποίου μονιμοποιούνται οι αυξήσεις – φωτιά στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Αυτό που θα γίνει είναι ότι οι χρεώσεις Αυγούστου θα ενσωματώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής απευθείας στα τιμολόγια και έτσι οι λογαριασμοί που θα φτάνουν στα νοικοκυριά θα είναι διπλάσιοι, τριπλάσιοι και τετραπλάσιοι.

Είναι σαφές ότι η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων για την «απελευθέρωση» της ενέργειας το μόνο που «απελευθερώνει» είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και «φυλακίζει» το λαό στην ενεργειακή φτώχεια».

Καταλήγοντας «καλεί τον λαό να οργανώσει την πάλη του και να διεκδικήσει την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων χωρίς τις δεσμεύσεις του χρηματιστηρίου ρύπων που αυξάνουν τεχνητά την τιμή του λιγνίτη, την κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, μέτρα ανακούφισης για τα λαϊκά νοικοκυριά, την απόσυρση της χώρας από τις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία που τελικά τις πληρώνει ο λαός, ενώ θησαυρίζουν οι εφοπλιστές…

Σχετικές αναρτήσεις

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Συνάντηση του Να Μου Γελλάς με τον διεθνολόγο Κωνσταντίνο Φίλη στις 24/4

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies