ΔιεθνήΕιδησούλες

Επανεκλογή Μακρόν στην προεδρία με 58,2%

Επανεκλέγεται στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας ο Εμανουέλ Μακρόν, με ποσοστό που αγγίζει το 58,2% βάσει των επίσημων εκτιμήσεων εκλογικού αποτελέσματος που δημοσιοποιήθηκαν μετά το κλείσμο της προεδρικής κάλπης στις 21.00 ώρα Ελλάδος.  Η Μαρίν Λεπέν αποσπά ποσοστό 41,8% των ψήφων.

 

Γύρω από το 28% εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα κινηθεί η αποχή.

Αν οι εκτιμήσεις επαληθευτούν θα πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αποχής σε γαλλική εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών.

Την εκλογική έκβαση εκτιμούνταν ότι επρόκειτο να κρίνει ακριβώς η αποχή -που ευνοεί τον Μακρόν-, καθώς και η στάση κυρίως των ψηφοφόρων της ριζοσπαστικής Αριστεράς υπό τον Ζακ-Λυκ Μελανσόν, η οποία και έχει αναδειχθεί τρίτος πόλος της γαλλικής πολιτικής σκηνής.

Ο Εμανουέλ Μακρόν «χρίζεται» ο δεύτερος πρόεδρος της Γαλλίας που εξασφαλίζει την επανεκλογή του μετά τον Ζακ Σιράκ, το 2002, σε μία ακόμη αναμέτρηση απέναντι στην Άκρα Δεξιά -η οποία εντούτοις αγγίζει τα υψηλότερα ποσοστά στα οποία έχει ανέλθει έως σήμερα σε προεδρικές εκλογές.

Στον πρώτο γύρο της 10ης Μαρτίου, ο απερχόμενος πρόεδρος και επικεφαλής του κινήματος La République En Marche! είχε εξασφαλίσει ευρύτερη υποστήριξη συγκριτικά με την κάλπη του 2017 (27,8% έναντι 24%). Η υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού Μαρίν Λεπέν, έχοντας εξασφαλίσει ποσοστό 23,1% στον πρώτο γύρο, έδωσε για τρίτη φορά μάχη για τη γαλλική προεδρία.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies