ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Επιμένει στην απολιγνιτοποίηση ενώ καλπάζουν οι τιμές του φυσικού αερίου…

Αν και οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν εκτιναχθεί και αναμένεται κύμα ακρίβειας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό η χώρα θα εγκαταλείψει τον εγχώριο και σαφώς φτηνότερο λιγνίτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

 

«Βασικός μας στόχος πλέον είναι το σταδιακό κλείσιμο όλων των λιγνιτικών ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων έως το 2025, δηλαδή τρία χρόνια νωρίτερα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Διάλογο Υψηλού Επιπέδου για την Ενέργεια που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία με στόχο την πλήρη απεξάρτηση από τον λιγνίτη» και πως «θα διαθέσουμε περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε αυτή την προσπάθεια».

 

Πλέον η ηλεκτροπαραγωγή στην Ελλάδα σε ποσοστό πάνω από το 50% βασίζεται στο εισαγόμενο φυσικό αέριο που καθημερινά γίνεται όλο και πιο ακριβό. Το αποτέλεσμα είναι η χώρα να γίνεται έρμαιο των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου με την εγκατάλειψη του λιγνίτη και φυσικά ενεργειακά εξαρτημένη από ένα εισαγόμενο ποιόν.

 

Αρθρο στην εφημερίδα «Κεφάλαιο»

 

«Το “δημόσιο” δεν ταυτίζεται με το “κρατικό”» γράφει, μεταξύ άλλων, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να καταδείξει πως είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνηση η προώθηση των συμπράξεων Δημόσιο και Ιδιωτικού Τομέα παντού.

 

Ισχυρίζεται πως «δημόσιος και ιδιωτικός τομέας συμπράττουν, σήμερα, σε μεγάλα έργα υποδομών σ’ ολόκληρη την επικράτεια. Με άλλα λόγια, η ίδια η ζωή διδάσκει ότι το κοινό συμφέρον επιβάλλει κοινή συστράτευση».

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies