ΜεσσηνίαςΠολιτική

Επιστολή στον πρωθυπουργό, έστειλε γιατρός από τη Φοινικούντα

Τα προβλήματα, που εντοπίζουν στην υγειονομική κάλυψη της Φοινικούντας, κοινοποίησαν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό κάτοικοι της περιοχής, αφήνοντας αιχμές για πολιτική εμπλοκή στο θέμα της πλήρωσης υγειονομικών θέσεων στην περιοχή.

Αναλυτικά η επιστολή: “Κύριε πρωθυπουργέ, οι Ελληνες με υπευθυνότητα και υπακοή σεβάστηκαν τις αποφάσεις σας, προστάτεψαν τις ζωές τους και διευκόλυναν το έργο σας σε σχέση με την πανδημία και σας συγχαίρουμε γι’ αυτό. Θέλουμε και πιστεύουμε ότι το ενδιαφέρον σας για τους συμπολίτες σας δεν σταματάει εδώ.

Είμαστε από Φοινικούντα Μεσσηνίας, ένα χωριό που υγειονομικά υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Πύλου και καταγγέλλουμε τα εξής:

Εν μέσω πανδημίας ο κ. Καρβέλης διοικητής ΥΠΕ έχει εντολή να “εξοντώσει” τους ικανούς και έντιμους γιατρούς.

1. Χωρίς προκήρυξη θέσεως διώχνει τον κ. Γραμματίκα που εκτελούσε τη θητεία του ως διευθυντής του Κ.Υ. Πύλου. Οχι μόνο είχε τα επιστημονικά προσόντα, αλλά απέδειξε ότι είναι ακέραιος και έντιμος και φυτεύει τον νέο διευθυντή κ. Ρεντούλη, γιατρό, χωρίς ισάξια προσόντα, αλλά παιδί του Σαμαρά όπως διατυμπανίζει ο ίδιος. Και γιατρός χωρίς ειδικότητα.

2. Είχαμε την τύχη τόσο η Φοινικούντα όσο και η ευρύτερη περιοχή να έχουμε για 5 χρόνια έναν γιατρό με ειδικότητα, τον Κυριάκο Αργυράκη, ο οποίος ερχόταν και πρόσφερε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς και βοηθούσε και το Κέντρο Υγείας της Πύλου στις εφημερίες. Τον ενδιέφερε η ανθρώπινη ζωή και όχι η τσέπη του, σε αντίθεση με κάποιους άλλους. Εάν χρειαστείτε παραπάνω πληροφορίες είμαστε στη διάθεσή σας. Ισως εν αγνοία σας υπάρχει κυβέρνηση της κλίκας Σαμαρά. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει ποιον έχει ο καθένας, μας ενδιαφέρει η υγεία μας, θέλουμε γιατρούς ικανούς και έντιμους, όπως Γραμματίκας και Αργυράκης.

Εχουμε πλήρη συνείδηση γι’ αυτά που καταγγέλλουμε, αλλά δεν έχουμε χρήματα για μηνύσεις ούτε για τον δημόσιο γιατρό. Μπορούμε να προσκομίσουμε καταγγελίες.

Το καρκίνωμα που υποθάλπουν χρόνια υπόγειες δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας πρέπει να πάρει τέλος και το τέλος θα το δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ώστε να επιστρέψουν οι έντιμοι γιατροί. Ο Κυριάκος Αργυράκης σπανίζει σαν επιστήμονας αλλά και σαν άνθρωπος. Ξεκινάμε μαζεύοντας υπογραφές από όλο το χωριό και περιμένουμε την βοήθειά σας”.

Η παραπάνω επιστολή υπογράφεται από 154 πολίτες της Φοινικούντας και οι υπογραφές βρίσκονται στη διάθεση της “Ε”.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η “Ε” είχε αναδείξει ανάλογα παράπονα από την περιοχή από τις 15 Μαΐου και τότε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πύλου Μιχάλης Ρεντούλης ανέφερε ότι “ο γενικός γιατρός που πήγαινε στο Περιφερειακό Ιατρείο Φοινικούντας ανήκει στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, καθώς καλύπτει το Περιφερειακό Ιατρείο Χαρακοπιού που υγειονομικά ανήκει στη Μεσσήνη και όχι στο Κ.Υ. της Πύλου”. Μας ενημέρωσε ότι “ο γιατρός πήγαινε στη Φοινικούντα από το 2014, με απόφαση τότε του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας (είχε την αρμοδιότητα) μετά από δικό μας αίτημα, γιατί δεν υπήρχε γιατρός στο ιατρείο. Τώρα μόνο με απόφαση του διοικητή της ΥΠΕ μπορεί να μετακινηθεί γιατρός από άλλη υγειονομική δομή”.

Παράλληλα ο κ. Ρεντούλης ανέφερε ότι “στη Φοινικούντα υπάρχει αγροτικός γιατρός, όπως προβλέπεται, ενώ για τις εργαστηριακές εξετάσεις που δεν μπορεί να συνταγογραφήσει ο αγροτικός, θα πηγαίνει γενικός γιατρός 2 φορές το μήνα”. Και κατέληξε: “Να μην ανησυχούν οι κάτοικοι της Φοινικούντας, θα υπάρχει η ιατρική κάλυψη που πρέπει”.

Σχετικές αναρτήσεις

H Αναπαράσταση Δίκης και Απαγχονισμού της γριάς-Συκούς

admin2020

Χαμός σήμερα το μεσημέρι Καθαροδευτέρας στην Μπούκα !

admin2020

Το βράδυ της Κυριακής η Μεσσήνη φλεγόταν στον «χορό» των 9 φωτiών & στο γλέντι , στο χορό & στην διασκέδαση

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies