ΑργολίδοςΑρκαδίαςΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίας

Επιστολή της ΠΟΕΕ προς τους Δημάρχους της Περιφέρειάς της για στήριξη της τοπικής αγοράς κατά την εορταστική περίοδο

Σας κοινοποιούμε ενδεικτικά, επιστολή της ΠΟΕΕ προς τους Δημάρχους της Περιφέρειας της για στήριξη της τοπικής αγοράς κατά την εορταστική περίοδο.

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Η εδώ και 2 χρόνια σοβούσα πανδημία, έχει, εκτός από τις υγειονομικές επιπτώσεις και κυρίως την απώλεια συνανθρώπων μας, τρομακτικές οικονομικές επιπτώσεις στην τοπική αγορά. Μια αγορά που καλά-καλά δεν πρόλαβε να βγει από τη δεκαετή οικονομική κρίση, υπέστη lock down, σημαντικές αλλαγές καταναλωτικών συνηθειών με την έξαρση του ηλεκτρονικού εμπορίου και στέρηση τζίρου καθ’ όλο το διάστημα. Ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, σας ενημερώνουμε ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις, του Δήμου σας, αλλά και όλης της Περιφέρειας, τις οποίες εκπροσωπούμε ως το δευτεροβάθμιο όργανο του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας της Πελοποννήσου, υπόκεινται καθίζηση του τζίρου τους, ως αποτέλεσμα της υγειονομικής αβεβαιότητας, που επηρεάζει άμεσα την Οικονομία.

Οι επιχειρήσεις του τόπου μας έχουν ανάγκη από κάθε δυνατή βοήθεια που μπορούν να λάβουν. Γι’ αυτό σας παρακαλούμε να τονίσετε την ανάγκη προτίμησης των τοπικών επιχειρήσεων του Δήμου σας, από τους συμπολίτες σας. Την εορταστική αυτή περίοδο οι επιχειρήσεις περιμένουν να αυξηθούν οι πωλήσεις τους. Για πολλές από αυτές, η περίοδος αυτή είναι απολύτως κρίσιμη για την ίδια την επιβίωσή τους.

Εσείς αξιότιμε Δήμαρχε, έχετε τα κατάλληλα μέσα για να μεταδώσετε αυτό το μήνυμα αλληλεγγύης των καταναλωτών προς τις τοπικές επιχειρήσεις. Διαθέτετε πίνακες ανακοινώσεων σε εξωτερικούς χώρους, επικοινωνείτε τακτικά με τους πολίτες μέσω λογαριασμών κοινής ωφέλειας, έχετε πρόσβαση στα ΜΜΕ, έχετε τέλος πάντων ποικίλους τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Γνωρίζετε, ότι ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος κάνει πραγματικά αξιέπαινες προσπάθειες στήριξης των μελών του. Συμμετέχει ενεργά σε κάθε δρώμενο και αγωνίζεται καθημερινά για την επιβίωση των επιχειρήσεων, προβάλλοντας την πόλη του και την αγορά του. Χρειάζεται αυτή τη στιγμή και τη δική σας αρωγή. Οι τοπικές επιχειρήσεις, όπως επίσης γνωρίζετε, έχουν μέγιστο αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας, το οποίο μάλιστα επιδεικνύουν πάντα κάθε τέτοια εποχή, βοηθώντας τους συνανθρώπους μας σε τοπικό επίπεδο, με δωρεές, χορηγίες, ανώνυμες καθημερινές βοήθειες σε αναξιοπαθούντες , που ζητούν τη στήριξή τους. Ακόμα στηρίζουν τα έθιμα του τόπου μας, έχοντας τα τελευταία χρόνια γίνει οι μόνιμοι «πελάτες» των παιδιών που λένε τα κάλαντα, όπως βέβαια και τις πάσης φύσεως καλλιτεχνικές και λοιπές δράσης που γίνονται είτε από φορείς του Δήμου, είτε από Συλλόγους. Από μικρά, έως μεγάλα γεγονότα της τοπικής κοινωνίας, οι επιχειρήσεις είναι παρούσες, αθόρυβα και ουσιαστικά. Τώρα είναι η ώρα που κι αυτές έχουν την ανάγκη της ανταπόδοσης αυτής της καθημερινής στήριξης, από της τοπική κοινωνία, με πρωτεργάτη τον πρώτο πολίτη της.

Είμαστε βέβαιοι, αξιότιμε Δήμαρχε, ότι η επιστολή μας αυτή, θα σας βρει απολύτως συντεταγμένο στον κοινό αγώνα στήριξης της τοπικής μας Οικονομίας και της αγοράς.

Ευχόμαστε σε σας και σε όλους τους συμπολίτες σας, η νέα χρονιά να μας απαλλάξει από το βραχνά της πανδημίας, να ανθίσουν πάλι τα χαμόγελα στα χείλη όλων μας και να γίνει ένα καινούργιο, δυναμικό ξεκίνημα της Οικονομίας, για στηριχτεί ο τόπος μας και όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε να πάμε την κοινωνία μας μπροστά. Καλή χρονιά!»

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

admin2020

“ Αντιγόνη” του Σοφοκλή από την Θεατρική Ομάδα «Ψυχῇ θεάτρου τέχνη» 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς

admin2020

Υπογραφή σύμβασης προμήθειας αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies