ΕιδησούλεςΠολιτική

Επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ για τα ευρήματα της Αρχής για τις υποκλοπές

Επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου παρέλαβαν ο πρόεδρος της Βουλής, ο Πρωθυπουργός και οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν ότι πρόκειται για το φάκελο με τα ευρήματα των ερευνών της Αρχής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

 

Επί της ουσίας, και η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι το «ουδείς εξαιρείται» των παρακολουθήσεων είναι το δόγμα του σκοτεινού και επικίνδυνου θεσμικού πλαισίου για τις υποκλοπές που έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις και μένει εκτός κάδρου της αντιπαράθεσης ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ευρήματα της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις δόθηκαν και στον Αλέξη Τσίπρα από τον Χρήστο Ράμμο κατά την επίσκεψή του σήμερα το πρωί στα γραφεία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος δήλωσε πως «ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι». Εγινε γνωστό πως το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει το λόγο στην ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να αναφερθεί στην υπόθεση.

 

Το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία εξέφρασε την ανάγκη για διαλεύκανση της υπόθεσης. Μετά τη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να παραιτηθεί».

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα». Ανέφερε ότι «η Δικαιοσύνη επιβάλλεται να φέρει γρήγορα στο φως την πραγματική διάσταση της υπόθεσης αυτής και ποια ρυπαρά δίκτυα διοχέτευαν προνομιακά και συστηματικά υλικό και πληροφορίες σε συγκεκριμένους μηχανισμούς» και έκανε λόγο για «περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ» του προέδρου της ΑΔΑΕ.

Σχετικές αναρτήσεις

Την Μεσσήνη θα επισκεφτεί ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies