Μεσσηνίας

Επιτυχημένη ποδηλατική γιορτή για την πόλη και… το βουνό!

Μια μοναδική διεθνή αθλητική, τουριστική διοργάνωση με ποδήλατα Gravel, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην πόλη της Καλαμάτας, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Η εκδήλωση – που διοργάνωσε ο οργανισμός “Πόλεις για Ποδήλατο” – πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία και την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, με τον Δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Ελένη Αλειφέρη, να παραβρίσκονται στην εκκίνηση το Σάββατο το πρωί, και με την αρωγή της Αστυνομίας της πόλης, η οποία με υποδειγματικό τρόπο συνόδευσε τους συμμετέχοντες από την κεντρική πλατεία ως την έναρξη του δασικών διαδρομών του Ταΰγετου.

Ποδηλάτες κατέφθασαν στην Καλαμάτα όχι μόνο απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και από την Ευρώπη καθώς ήδη, στην πρώτη αυτή διοργάνωση είχαμε 2 συμμετοχές από την Αγγλία και 2 από τη Γαλλία.

Στην εκκίνηση, ανάμεσα στους υπόλοιπους αθλητές βρέθηκαν και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής μας Περικλής Ηλίας αλλά και δύο ακόμη από τους καλύτερους αθλητές ορεινής ποδηλασίας ο Θοδωρής Πετρίδης και ο Γιώργος Δάντος – με τον Δάντο μάλιστα να πετυχαίνει τον καλύτερο χρόνο, τερματίζοντας τα 150 χιλιόμετρα της μεγάλης διαδρομής σε 6 ώρες και 30 λεπτά.

Όλοι οι συμμετέχοντες τερμάτισαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για την άψογη διοργάνωση, αλλά, κυρίως, για τις δυο πανέμορφες ποδηλατικές διαδρομές, τόσο των 150 όσο και των 75 χιλιομέτρων, μέσα στον Ταΰγετο.

Το Jeroboam Kalamata Gravel Challenge αποτελεί κίνητρο και πόλο έλξης επισκεπτών για την Καλαμάτα, σε περιόδους εκτός τουριστικής σεζόν, και ευελπιστεί, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και επαγγελματίες να αναδείξει την πόλη και τη Μεσσηνία ευρύτερα σε προορισμό ποδηλατικού τουρισμού.

Το Jeroboam Gravel Challenge απευθύνεται στους λάτρεις του ποδηλάτου. Στους φίλους της περιπέτειας και της ανακάλυψης. Δεν είναι αγωνιστικό αλλά αφορά όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για τη διαδρομή κι όχι για τον χρόνο τερματισμού. Για όσους αγαπούν το κρασί και το καλό φαγητό. Για όσους αγαπούν τις εξερευνήσεις και θέλουν να στηρίζονται μόνο στις δικές τους δυνάμεις για να ανακαλύψουν έναν τόπο.

Εμπνευστής της διοργάνωσης ήταν η Ιταλική εταιρεία 3T, ενώ η εκδήλωση – που αποτελεί συνδιοργάνωση του οργανισμού Πόλεις για ποδήλατο με το Δήμο Καλαμάτας, τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Σχετικές αναρτήσεις

Ευχαριστήριο μήνυμα προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Ειδικό Σχολείο Μαντινείας

admin2020

Στις 7 Μαΐου στο Φίλια Οιχαλίας η 3η Ποδηλατομαγιά Άνω Μεσσηνίας

admin2020

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies