ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Δουλειά Κυριακές και αργίες με …βασιλικό διάταγμα!

Κυριακές και αργίες θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, καθώς οι εργοδότες αξιοποιούν βασιλικό διάταγμα του 1966, τροποποιημένο με νόμο του υπουργού Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδη, για τα κέντρα διανομής.

 

Το γεγονός καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ο οποίος έκανε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας και στην Επιθεώρηση Εργασίας για τη λειτουργία της επιχείρησης ΑΒ DARK STORES την αργία της Τρίτης 4 Μάη.

 

Ο Σύλλογος ανάρτησε στο twitter την απάντηση της Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία επιβεβαιώνει ότι «θα απασχοληθούν εργαζόμενοι στο πλαίσιο του άρθρου 7 του ΒΔ 748/66 (εξαιρέσεις από υποχρεωτική ανάπαυση Κυριακές και ημέρες αργίας) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 147 του ν.4682/20 (4. στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του ΒΔ 748/1966 (Ά 790) προστίθεται εδάφιο ως εξής: “Για την εκτέλεση παράδοσης αγαθών στους καταναλωτές που έχουν παραγγελθεί από ηλεκτρονικό κατάστημα υπεραγορών (super market) ως κέντρο διανομής θεωρείται το φυσικό κατάστημα”».

 

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τονίζει ότι η απάντηση θα δοθεί στα μαγαζιά και την απεργία στις 6 Μάη. Τις επόμενες μέρες αλλά και την Τρίτη 4 Μάη θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στα καταστήματα.

 

«Αυτό δε θα περάσει έτσι!» τονίζει στο twitter και το ΠΑΜΕ επισημαίνοντας πως «καταργούν το 8ωρο, αυξάνουν τις υπερωρίες, νομοθετούν την απλήρωτη εργασία και τη δουλειά 365 μέρες το χρόνο! Την Τρίτη και όχι μόνο, θα μας βρουν μπροστά τους, εργοδοσία, κυβέρνηση, βασιλιάδες και πρίγκιπες!».

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies