ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ερχεται εξαιρετικά ισχυρό κύμα καύσωνα μεγάλης διάρκειας

Σύμφωνα με με ανάλυση μετεωρολογικών δεδομένων πού προβάλλονται στην ιστοσελίδα Meteo24news.gr , προβλέπεται η έλευση για τις επόμενες μέρες ένος εξαιρετικά ισχυρού κύματος καύσωνα μεγάλης διάρκειας, με τις θερμοκρασίες να είναι σταθερά μεταξύ των 43 και 46 βαθμών, όπου αν οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοήσουν πολύ τοπικά σε κάποιες περιοχές, μπορεί να δούμε και πέρα αυτών, ενώ τα 40αρια θα είναι πιο εκτεταμένα και πιο γενικευμένα σε σχέση με τον καύσωνα του Ιουνίου.

Η διάρκεια του κύματος από μόνη της καθιστά τον καύσωνα ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τις ευπαθείς ομάδες και για όσους εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους. Αν λοιπόν επιβεβαιωθεί η δυναμική του και η διάρκειά του που είναι θέμα 24ωρων, θα πρέπει από την πλευρά της η πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των προαναφερθέντων, όπως και για τους άστεγους και τα ζώα.

Δεν χρειάζεται με λίγα λόγια να δούμε 49 βαθμούς για να καταστεί ένας καύσωνα επιβαρυντικός ή εν δυνάμει επικίνδυνος. Ακόμα και η μεγάλη διάρκεια των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών είναι αρκετή για να επηρεάσει τον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ η υπερφόρτωση του δικτύου από την χρήση των κλιματιστικών που θα είναι κανόνας τις επόμενες ημέρες λόγω των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να έχουμε συχνά διακοπές ρεύματος.

πηγή: Meteo24news.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies