ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ερώτηση για το Νοσοκομείο Πύργου όπου έχουν παραιτηθεί πολλοί γιατροί λόγω των συνθηκών εργασίας

Την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου και τις εργασιακές σχέσεις που επικρατούν εκεί αναδεικνύει το ΚΚΕ, μέσω σχετικής Ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης. Η Ερώτηση κατατέθηκε με αφορμή τις πολλές παραιτήσεις γιατρών, λόγω των συνθηκών εργασίας.

 

Παραθέτουμε την Ερώτηση:

 

«Εντός του τελευταίου έτους έχουν αποχωρήσει – παραιτηθεί 17 ιατροί (8 μόνιμοι και 9 επικουρικοί) διαφόρων ειδικοτήτων από το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου με τελευταίο παράδειγμα των τριών εκ των τεσσάρων ιατρών της Παθολογικής Κλινικής, λόγω των συνθηκών εργασίας.

 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ένας ολόκληρος νομός εδώ και τρεις μήνες να στερείται σύγχρονων υπηρεσιών Υγείας, αλλά και τις μετακινήσεις ιατρών παθολόγων από νοσοκομεία της Πάτρας και της Τρίπολης, οδηγώντας τους στην εργασιακή εξουθένωση και μετατρέποντάς τους σε εργασιακούς νομάδες, αποδυναμώνοντας τα νοσοκομεία προέλευσής τους.

 

Ταυτόχρονα, οι συνθήκες εργασίας είναι επισφαλείς για ασθενείς και ιατρούς μιας και αντιστοιχεί ένας ιατρός -και μάλιστα διαφορετικός κάθε μέρα- για εξήντα με εβδομήντα νοσηλευόμενους χωρίς αυτός να έχει ολοκληρωτική γνώση για όλους τους ασθενείς σε μια κλινική, όπου δεν υπάρχει ούτε ειδικευόμενος ιατρός και που φιλοξενεί εκτός από παθολογικά περιστατικά και περιστατικά νοσούντων από κορονοϊό.

 

Ενόψει και της αναμενόμενης αύξησης της προσέλευσης στο νοσοκομείο το επόμενο διάστημα ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Τι μέτρα θα λάβει για τη διερεύνηση των συνθηκών παραίτησης των ιατρών του Νοσοκομείου Πύργου.

 

Πότε θα προβεί σε προσλήψεις μόνιμων ιατρών όλων των ειδικοτήτων, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής».

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies