ΚοινωνικάΜεσσηνίας

Εστιατόρια – καφέ: Το τελικό σχέδιο για την επιχείρηση “τραπεζάκια έξω”

Ρόλο – κλειδί στην κυβερνητική επιχείρηση “τραπεζάκι έξω” για την επαναλειτουργία της εστίασης αποκτά η ΕΛ.ΑΣ. παράλληλα με τους δημοτικούς αστυνομικούς και τις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής των Δήμων, τόσο για την παροχή επιπλέον τετραγωνικών μέτρων στα μαγαζιά, όσο και για τον σφιχτό έλεγχο, υπό τον φόβο τυχόν δημιουργίας άναρχου τοπίου από τις επερχόμενες ταχείες πεζοδρομήσεις. Το νέο πλαίσιο για τα εστιατόρια και τα καφέ θα συνοδεύεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, από ποινές για τους παραβάτες, οι οποίοι φαίνεται πως δεν θα έχουν πολλές ευκαιρίες. Και αυτό γιατί θα απειλούνται με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

Το επικρατέστερο σενάριο για όσους επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν τις ιδιαίτερες συνθήκες με αυθαίρετη κατάληψη δημοσίου χώρου είναι αρχικά η επιβολή προστίμου ίσου με το τέλος που αντιστοιχεί στην καταπατημένη εξωτερική έκταση ενώ τυχόν… υποτροπή θα σηματοδοτεί αυτομάτως το τέλος της άδειας λειτουργίας. Ήδη υπάρχει αίτημα από την ΚΕΔΕ για πιο απλή και γρήγορη διαδικασία ελέγχων και επιβολής ποινών. Το σίγουρο είναι τον τελικό λόγο στις πεζοδρομήσεις θα έχει η εκάστοτε αστυνομική αρχή, αποφασίζοντας μαζί με τον δήμαρχο τις παρεμβάσεις, υπό αυστηρές προϋποθέσεις: η επέκταση θα αφορά μόνο τα τραπεζοκαθίσματα χωρίς επιπλέον κατασκευές και θα απαγορεύεται η τοποθέτηση ηχοσυστημάτων. Είναι μια από τις ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών – κατόπιν διαβούλευσης με το υπουργείο Ανάπτυξης και την ΚΕΔΕ- που θα ενταχθεί στις τελευταίες δύο ΠΝΠ που θα κατατεθούν για κύρωση στη Βουλή την Τετάρτη. Άλλη μια προύπόθεση στην επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων είναι ο “ανοικτός διάδρομος” τουλάχιστον 1,80 μ. για τους πεζούς και βέβαια ο μη αποκλεισμός των σημείων διέλευσης των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στο τραπέζι παραμένει επίσης η αξιοποίηση των εσωτερικών χώρων των μαγαζιών ως ημιυπαίθριων, χωρίς χρήση κλιματιστικών, με ανοιχτές τζαμαρίες και ανεμιστήρες σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να “κοιτάζουν” μόνο προς τα έξω.

Σχετικές αναρτήσεις

Φωτιά εξασπάσει τώρα στο Λογκά

admin2020

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κυπαρισσία

admin2020

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies