ΔιεθνήΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΣΩΝ Ζητά αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό των μεταλλάξεων του κορονοϊού

Να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα «εντός των προσεχών εβδομάδων» ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση των νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού, ζήτησε από τα μέλη της η ευρωπαϊκή υπηρεσία αρμόδια για τις επιδημίες, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ΕΚΠΕΝ).

 

Συγκεκριμένα αναφέρει πως δεδομένου ότι οι πληθυσμοί που ευθύνονται για τη μετάδοση δεν θα εμβολιαστούν για μερικούς μήνες, συνιστάται στα κράτη μέλη να είναι επιφυλακτικά πριν από τη χαλάρωση των περιοριστικών τους μέτρων και λέει πως βάσει των στοιχείων για τη σημαντικά υψηλότερη μεταδοτικότητα των νέων παραλλαγών που προκαλούν ανησυχία, οι εθνικές αρχές θα πρέπει να είναι έτοιμες να λάβουν ακόμη αυστηρότερα μέτρα και να ενθαρρύνουν τους πολίτες να τα τηρούν. Επίσης, ζητά από τα κράτη να προετοιμαστούν για αυξημένους αριθμούς ασθενών στα νοσοκομεία.

 

Σημειώνεται πως στο ΕΚΠΕΝ μετέχουν οι 27 χώρες της ΕΕ αλλά και η Βρετανία, Νορβηγία και Ισλανδία και πλέον ανέβασε σε «υψηλή/πολύ υψηλή» την αξιολόγησή του για τους υγειονομικούς κινδύνους που συνδέονται με τις νέες παραλλαγές από «υψηλή» στα τέλη Δεκέμβρη.

 

Όπως σημείωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο «το βασικό μήνυμα είναι να προετοιμαστούμε για ταχεία κλιμάκωση της αυστηρότητας των μέτρων (κατά του κορονοϊού) εντός των προσεχών εβδομάδων ώστε να διατηρηθούν οι δυνατότητες φροντίδας και να αυξηθούν οι εκστρατείες εμβολιασμού» ενώ κάλεσε τα μέλη της να ενισχύσουν τις ικανότητές τους στα διαγνωστικά τεστ και τον προσδιορισμό της αλληλουχίας, για να εντοπίζονται καλύτερα οι νέες παραλλαγές.

 

Τέλος, έγινε γνωστό πως 1.300 κρούσματα της «βρετανικής παραλλαγής» του ιού έχουν εντοπιστεί σε χώρες του ΕΚΠΕΝ (χωρίς τη Βρετανία) και 27 κρούσματα της «νοτιοαφρικανικής παραλλαγής» σε δέκα χώρες του.

 

(Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies