Κοινωνικά

Εφημερία “πολέμου” στον Ευαγγελισμό: Ουρά από ασθενοφόρα στο νοσοκομείο

Σε μεγάλη δοκιμασία για όλο το υγειονομικό προσωπικό εξελίσσονται οι εφημερίες στα νοσοκομεία αναφοράς. Οι εισαγωγές ασθενών με Covid στην Αττική είναι πολύ περισσότερες από αυτές που μπορούν να αντέξουν τα νοσοκομεία και αρκετοί περιμένουν σε λίστα αναμονής για κάποιο κρεβάτι σε ΜΕΘ. Την ίδια ώρα, η μειωμένη ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών να συνδράμουν το ΕΣΥ προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Στις συμπληγάδες του κορονοϊού βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αττικής. Μετά από κάθε εφημερία δεν υπάρχει κενό κρεβάτι. Μεγάλα νοσοκομεία όπως το Αττικόν «κλείνουν» με περισσότερες από 60 εισαγωγές covid σε κάθε γενική εφημερία. Μόνη διέξοδος είναι να ανοίξουν νέες κλίνες ΜΕΘ μετά από μετατροπή κλινών μέσα σε μονάδες Παίδων.

Στο νοσοκομείο Αττικόν οι κλίνες Covid αυξήθηκαν μέσα σε ένα μήνα από 60 σε 240. Σε όλη την Αττική μέσα σε 24 ώρες έγιναν 201 νέες εισαγωγές. Οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ έχουν πάρει φωτιά. «Περίπου 200 με 250 κλήσεις από τις 700 το σύνολο αφορούν διαχείριση Covid ασθενών» δήλωσε ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Πύρρος. Και στην Αχαΐα, η αυξητική τάση στα κρούσματα κορονοϊού φέρνει μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία.

“Τρομακτική” φωτογραφία από τον “Ευαγγελισμό”

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι μια φωτογραφία που ανέβασε στο προφίλ της μια αναισθησιολόγος του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” στην οποία απεικονίζονται τα ασθενοφόρα να έχουν σχηματίσει ουρά από τα πολλά περιστατικά που πηγαίνουν στο νοσοκομείο. Το ένα μετά το άλλο καταφτάνουν τα ασθενοφόρα στο νοσοκομείο, το οποίο εφημερεύει από τις οκτώ το πρωί της Κυριακής μέχρι τις οκτώ το πρωί της Δευτέρας.

Το σχόλιο της αναισθησιολόγου στη φωτογραφία είναι «Γενική εφημερία… Ώρα 20.30… Άλλες φορές με το σούρουπο η ροή περιστατικών φθίνει…😢».

Σχετικές αναρτήσεις

Υπόθεση μαστροπείας ανηλίκων: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών στον Κολωνό

tiresias tiresias

Πώς λειτουργούν οι σπείρες που αδειάζουν λογαριασμούς

tiresias tiresias

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτώ τον πληθωρισμό της απληστίας

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies