ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΥγεία

Ηλεκτρονικά η αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία»-Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων για την υπηρεσία του Προσωπικού Βοηθού για ΑμεΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά την αίτηση τους, έως τις 15 Μαΐου 2022, στην ηλεκτρονική διεύθυνση

https://prosopikosvoithos.gov.gr/

ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους θα λειτουργεί helpdesk για αναφορά/επίλυση προβλημάτων και παροχή οδηγιών, τηλεφωνικώς στον αριθμό 210 7000240 αλλά και μέσω της ιστοσελίδας.

Πιο συγκεκριμένα, οι αιτούντες μπορούν υποβάλλουν το αίτημά τους ηλεκτρονικά και να επιλέγουν οι ίδιοι την μέρα και την ώρα του ραντεβού τους, η οποία θα γίνεται στο σπίτι τους, από ειδική διεπιστημονική επιτροπή που έχει οριστεί για το σκοπό αυτό και θα διερευνά τις εξατομικευμένες ανάγκες του καθενός.

Ειδικότερα η αξιολόγηση θα πραγματοποιείται από κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή και ψυχολόγο.

Στα ωφελούμενα πρόσωπα θα απονέμονται, κατόπιν αξιολόγησής τους, συγκεκριμένες ώρες Προσωπικής Βοήθειας ανά μήνα, που θα αντιστοιχούν σε συγκεκριμένο ποσό.

Το ποσό αυτό θα το αξιοποιούν για την πληρωμή Προσωπικού Βοηθού της επιλογής τους. Επιπλέον, δημιουργείται Μητρώο Προσωπικών Βοηθών στο οποίο εγγράφονται ενήλικοι έως 67 ετών που επιθυμούν να απασχοληθούν ως Προσωπικοί Βοηθοί.

Της εγγραφής τους θα προηγείται ο έλεγχος του ποινικού μητρώου τους και η επιτυχής ολοκλήρωση εξ αποστάσεως προγράμματος εκπαίδευσης που παρέχεται από το Υπουργείο δωρεάν.

Σημειώνεται ότι τα ωφελούμενα άτομα με αναπηρία, στα οποία απονέμονται ώρες Προσωπικής Βοήθειας, θα έχουν πρόσβαση στο Μητρώο Προσωπικών Βοηθών και στο προφίλ αυτών για το σκοπό αναζήτησης, επικοινωνίας και επιλογής ενός ή περισσότερων Προσωπικών Βοηθών, για τις πάγιες και έκτακτες ανάγκες τους.

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies