ΓυναίκαΜεσσηνίαςΥγεία

Ημερίδα «Πρόληψη παθολογίας στη γυναίκα» Βίντεο

Η ημερίδα αγωγής υγείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της γυναίκας με τίτλο «Πρόληψη παθολογίας στη γυναίκα» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης, αποσκοπώντας στην ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για τον γυναικολογικού καρκίνου (τραχήλου της μήτρας, τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο των ωοθηκών), Συμπτωματολογία Αντιμετώπιση της Εμμηνόπαυσης, Παθολογία Μαστού και Η σημασία του μητρικού θηλασμού

Που προσπαθεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τη φίλη, τη μητέρα, την κόρη και τη σύζυγο για τη σπουδαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, εμπνέοντας κάθε γυναίκα που αγαπά τη ζωή και τους αγαπημένους της, μέσα από το μήνυμα « Η πρόληψη & ο έλεγχος σώζει ζωές»!

Την Ημερίδα αγωγής υγείας με θέμα «Πρόληψη παθολογίας στη γυναίκα», συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μεσσήνης και η Γ΄ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη στήριξη της 6ης ΥΠΕ.

Με συντονιστές της εκδήλωσης θα είναι ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Διευθυντής της Γ΄Μ/Γ Κλινικής ΕΚΠΑ Νοσοκομείου «Αττικόν» Π. Δρακάκης, ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γ΄Μ/Γ Κλινικής ΕΚΠΑ Νοσοκομείου «Αττικόν» Π. Παναγόπουλος και ο ειδικός σύμβουλος Δημάρχου Μεσσήνης σε θέματα υγείας, Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Καλαμάτας Γ. Πετράκος.

Ομιλητές θα είναι:
– Δ. Παναγιωτόπουλος, Επικουρικός Επιμελητής ΕΣΥ Γ΄Μ/Γ Κλινικής ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο «Αττικόν» με θέμα: «Τεστ Παπανικολάου, Πρόληψη γυναικολογικού καρκίνου».

– Δ. Σιούτης, Ακαδημαϊκός Υπότροφος, Γ΄Μ/Γ Κλινικής ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο «Αττικόν» με θέμα: «Εμμηνόπαυση, συμπτωματολογία, αντιμετώπιση».

– Κ. Λούης Επιμελητής Α΄ΕΣΥ, Γ΄Μ/Γ Κλινικής ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο «Αττικόν» με θέμα: «Παθολογία μαστού».

– Κ. Βουργέντη, Μαία, Γ΄Μ/Γ Κλινικής ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο «Αττικόν» με θέμα: «Μητρικός θηλασμός: Η σημασία του μητρικού θηλασμού».

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και συζήτηση με το ακροατήριο.

Την Ημερίδα αγωγής υγείας με θέμα «Πρόληψη παθολογίας στη γυναίκα» παρακολούθησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, Μίλτος Χρυσομάλλης, Γ Γ γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, Αντιδήμαρχοι του δήμου Μεσσήνης, η Διοικήτρια του γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνιας Ελένη Αλειφέρη κ.α. και πλήθος γυναικών από όλες της ηλικίες.

Χαιρετισμός του Βουλευτή Μεσσηνίας π Μαντά

Χαιρετισμός του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη

Χαιρετισμός του Γ Γραμματέα της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη

Χαιρετισμός της Διοικήτρια Γ.Ν.Μεσσηνίας. Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση

Χαιρετισμός του Πρόεδρου Φαρμακευτικού Συλλόγου Ν Μαθιόπουλος

Σχετικές αναρτήσεις

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κυπαρισσία

admin2020

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Άμεση κινητοποίηση της Π.Ε. Μεσσηνίας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies